37 de ani pe mare, pensie de 800 de lei. "Nu s-a făcut nimic pentru navigatori!"

63970
37 de ani pe mare, pensie de 800 de lei.
Problema navigatorilor care au activat în fosta flotă comercială a României și care au acum pensii de mizerie (sunt foști comandanți "răsplătiți" cu 1.000 de lei pe lună), este bine cunoscută. De-a lungul timpului, politicienii au promis marea cu sarea, s-au făcut dezbateri, s-au creat comisii, dar lucrurile nu s-au urnit din loc.

Oamenii își tot strigă nemulțumirile, dar cine să-i audă…

"Am 42 de ani de muncă, din care 37 pe mare, iar pensia - 800 de lei. Și ca mine mai sunt sute de marinari. De asemenea, sunt foarte mulți absolvenți de institut care nu găsesc să plece, dacă nu dau șpăgi de mii de euro. Sindicatul a făcut ceva pentru pensionari sau pentru tinerii ăștia?", spune Dumitru Cercel, un fost navigator.

"Nu s-a făcut nimic pentru navigatori, la pensie tot la 65 de ani ieșim și tot cu pensie de mizerie. Toți își apără propriile interese", este de părere Ilie Dobre.

Pe de altă parte, un alt (fost) navigator vine cu niște precizări interesante, referitoare la activitatea sindicatului navigatorilor.

"La SLN, se plătește doar cotizația, nu o mie de taxe. De asemenea, prin sindicat vă puteți informa gratuit înainte de plecarea în voiaj, dacă mergeți la o companie nouă, despre navă și companie, iar în caz de nevoie are cine să vă ajute. Când veți avea o problemă, cu siguranță căutați telefoanele de la sindicat sau la ITF. Sunt astfel de cazuri în fiecare zi", explică Marinarul Român. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4523 secunde