3 iunie - Ziua mondială a bicicletei. Cum puteți folosi gratuit biciclete CT Bike

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 03 Iunie 2020 214
Astăzi este Ziua Mondială a Bicicletei. Iar pentru această perioadă destul de dificilă pe care o traversăm, mersul pe bicicletă reprezintă o opțiune sigură pentru deplasările noastre.


La Constanța, locuitorii și turiștii au la dispoziție 390 de biciclete pe care le pot folosi gratuit prin sistemul CT Bike. Până în prezent, au fost efectuate peste 44.000 de trasee cu bicicletele albastre.


Reamintim faptul că orice turist sau localnic cu varsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator. Bicicleta poate fi utilizată timp de maxim două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute.


Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte câteva condiții: trebuie să dețină un card CT Bike, să se încadreze în intervalul orar 7.00 – 24.00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face până la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat și returnat de la orice stație de biciclete în regim self-service iar utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni. 


De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371/787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 7.00 – 24.00 (robot telefonic 24.00 – 7.00), unde pot semnala orice problemă.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei