260 de cetățeni români au fost repatriați din Turcia și Marea Britanie

de Cuget Liber Marţi, 02 Iunie 2020 144
Ministerul Afacerilor Externe ( MAE) informează că, în cursul zilei de luni, a fost facilitată revenirea în țară a 260 de cetățeni români - 70 din Turcia și 190 din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, conform Agerpres.


Acțiunile au avut loc ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.


Printre cetățenii români repatriați din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, arată MAE, sunt persoane fără adăpost, personal navigant și persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autorităților britanice în vederea repatrierii.


Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București - Istanbul - București și București - Londra - București.


De asemenea, demersurile autorităților române au permis revenirea în țară și a doi cetățeni ai Republicii Turcia, a doi cetățeni ai Republicii Elene și a unui cetățean al Republicii Islamice Iran, rezidenți în România.


Aceste demersuri au permis deplasarea și a 124 de cetățeni străini către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și a 58 de cetățeni turci către Republica Turcia.


Ministerul Afacerilor Externe subliniază importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul său privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei