15 zile pentru a plăti jumătate din amenzile contravenționale

349
15 zile pentru a plăti jumătate  din amenzile contravenționale - jumatatedelunaamenzi-1535040998.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, intră în vigoare Legea nr. 203/2018 privind măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, publicată în Monitorul Oficial nr. 647/25.07.2018.

Astfel, a fost introdusă posibilitatea achitării în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal de constatare a contravenției, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actele normative care stabilesc sancțiunile, față de 48 de ore sau două zile lucrătoare cum a fost prevăzut anterior.

De asemenea, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege și în acele situații în care în care actul normativ de stabilire a contravențiilor nu prevedea expres această posibilitate.

"Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice se fac venit integral la bugetele locale ale unității/subdiviziunii administrativ teritoriale în care contravenientul își are domiciliul. Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor juridice se fac venit integral la bugetul de stat, cu excepția celor aplicate, potrivit legii, de autoritățile administrației publice locale și amenzilor privind circulația pe drumurile publice, care se fac venit integral la bugetele locale ale unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale în care contravenientul își are sediul, după caz", precizează reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4828 secunde