120.000 de euro, despăgubire pentru Delfinariul Constanța, pentru moartea lui Pei-Pei

249
120.000 de euro, despăgubire pentru Delfinariul Constanța, pentru moartea lui Pei-Pei - peipei-1377538472.jpg

Articole de la același autor

Compania de asigurări la care era asigurat delfinul Pei-Pei, mort în luna iunie, a încheiat toate procedurile necesare acordării despăgubirii de 120.000 de euro către Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. În acest context, s-au creat toate premisele pentru ca, în luna aprilie a anului viitor, Delfinariul să achiziționeze un nou exemplar, care să îi ia locul lui Pei-Pei. 

Compania de asigurări va achita toată suma în perioada următoare, iar banii vor fi folosiți pentru a cumpăra un alt delfin. "Moartea lui Pei-Pei a fost o mare pierdere pentru noi dar, cu sprijinul EUROINS România, care a instrumentat dosarul de daună extrem de eficient și cât s-a putut de rapid, ne aflăm în acest moment foarte aproape de punctul în care vom putea cumpăra un alt delfin, de care spectatorii noștri să se bucure la reprezentații", a declarat Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

La rândul său, reprezentantul companiei de asigurări spune că procedurile au fost complicate, dar s-au făcut demersuri pentru a se finaliza repede. "Cazul delfinului Pei-Pei a fost unul special în portofoliul nostru și ne-am străduit să îl soluționăm cât s-a putut de repede. Procedura nu a fost însă ușoară și a fost nevoie de aducerea unor specialiști veterinari din Bulgaria pentru a efectua analiza necesară identificării cauzei morții delfinului", a precizat Mihnea Tobescu, CEO al firmei de asigurări. 

Masculul Pei-Pei a murit pe data de 8 iunie 2013 și este cel de-al doilea delfin pe care Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța îl pierde în ultimii patru ani. În iulie 2009 veteranul Mark, tot din specia Tursiops Truncatus, murea de bătrânețe, acesta fiind capturat în Marea Neagră prin harponare și adus în bazinul Delfinariului în anul 1985. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3561 secunde