1 Mai departe de casă. Ce destinații au ales constănțenii pentru minivacanță

572
1 Mai departe de casă. Ce destinații  au ales constănțenii pentru minivacanță - fotofondvacante-1524842838.jpg

Articole de la același autor

Și în acest an, minivacanța de 1 Mai dă startul sezonului estival, petrecerilor și aglomerației la malul mării. Așa că mulți dintre constănțeni preferă să plece din oraș în această perioadă. Fie că aleg muntele, alte zone din țară sau dau o escapadă într-un oraș european, o ieșire din cotidian, cu multă relaxare și aer curat este binevenită.

"Destinațiile preferate pentru 1 Mai și Rusalii sunt, în general, cele unde ne putem bucura de natură, soare. Constănțenii profită de aceste zile să dea o fugă la munte, departe de aglomerația care este în fiecare an pe litoral în această perioadă. Recomandările noastre pentru această perioadă, pentru a profita la maximum de spectacolul primăverii, sunt cele în zone de munte, cum ar fi la Bran, Râșnov, Valea cu Pești, dar și malul Dunării, cu Cazanele Dunării, Cascada Bigăr, de o frumusețe deosebită", declară Elena Luiza Oprea, reprezentantul agenției de turism Dolphin Travel & Events Constanța.

Prețurile sunt accesibile, un sejur de patru nopți pentru o familie cu doi copii ajungând la aproximativ 1.000 de lei, transport și cazare cu mic dejun. Cei mai mulți au ales zona Bran - Moeciu, cu rezervări făcute din timp. Și Râșnov este una din destinațiile alese de familiile cu copii, datorită faptului că sunt multe obiective de vizitat. Situat la aproximativ 15 kilometri de Brașov și cam tot atât de Bran, Râșnov a câștigat, în ultimii ani, mulți turiști și datorită numeroaselor obiective turistice. Micuții se pot distra la Dino Park și pot avea parte și de o lecție de istorie inedită în aer liber, la Cetatea Râșnov. Toate acestea sunt motivele pentru care din ce în ce mai mulți constănțeni aleg să se relaxeze aici.

 

Liniște, relaxare și peisaje fantastice

Cei care caută mai multă liniște, o pot găsi ceva mai departe, în inima Munților Făgăraș, lângă Lacul Vidraru, la Valea cu Pești. Înconjurată de priveliști pitorești, zona se află chiar pe Transfăgărășan și la numai 13 kilometri de Castelul Poenari, unde se spune că a locuit, pe vremuri, Vlad Țepeș. Un sejur de trei, patru zile pentru întreaga familie ajunge la aproximativ 2.000 de lei, dar cu siguranță veți pleca de acolo relaxați, încărcați de energie și cu multe fotografii reușite.

"O altă destinație redescoperită de constănțeni, în ultimii ani, este cea de pe malurile Dunării, chiar la intrarea în țară, lângă granița cu Serbia. Sunt foarte multe obiective de vizitat. Drumul este ceva mai lung până acolo, dar merită, căci zona este renumită ca fiind una dintre cele mai frumoase ale României", mai spune operatorul din turism. Cu siguranță, nu ai cum să te plictisești, căci te poți plimba cu barca pe Dunăre, până la Chipul Lui Decebal, Cazanele Mari, Cazanele Mici, în Golful Dubova, la Peștera Ponicova, Grota Veterani, Golful Mraconia, Tabula Traiana, situat pe malul sârbesc al Dunării, sau poți face drumeții prin pădure. O plimbare cu barca este în jur de 25 - 35 de lei pentru adulți și 15 - 30 lei pentru copii, în funcție de traseul ales, iar prețul unui bilet de intrare în Grota Veterani este șase lei.

Vă puteți plimba prin Orșova, un orășel cochet, o jumătate de zi o puteți dedica vizitei hidrocentralei Porțile de Fier I și o altă jumătate de zi Cascadei Bigăr, despre care localnicii spun că, primăvara, este mai frumoasă ca oricând. Odată ajunși aici, pentru taxa modică de cinci lei, puteți vizita izvorul Bigăr și grota, situate ceva mai sus de cascadă, pe o potecă stâncoasă.

 

1 Mai, la pas prin Europa

Cum minivacanțele sunt un bun prilej și pentru un citybreak în străinătate, au fost multe solicitări pentru orașe din Europa, cum ar fi Roma, Milano, Barcelona, Madrid, Berlin. Pentru Milano, de exemplu, au fost oferte de doar 107 euro pentru trei zile, cu zbor, cazare și mic dejun. Pentru Berlin, de asemenea, Veneția, avion și trei nopți de cazare, prețurile pornesc de la 159 de euro. Rezervările trebuie făcute însă din timp, pentru a prinde prețuri bune la zboruri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.495 secunde