Vezi varianta desktop
Înapoi la ediţia de astăzi
Sănătate

West Nile, confirmat la trei bolnavi din Constanța. La ce simptome trebuie să fiți atenți

Ştire online publicată Vineri, 20 Septembrie 2019
de Florentina BOZÎNTAN

Trei cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate în Constanța, în a doua săptămână a lunii septembrie, conform celui mai recent raport al Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile. În aproximativ 80% din cazuri, persoanele infectate nu prezintă simptome, dar sunt și situații când simptomele sunt dintre cele mai alarmante, iar recomandarea medicilor este ca bolnavii să se îndrepte spre cel mai apropiat cabinet medical. 

Potrivit statisticii Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, în sezonul 2019, în perioada 3 iunie - 12 septembrie, au fost înregistrate 33 cazuri de infecție cu virusul West Nile. La nivelul Constanței, potrivit aceluiași raport, în a doua săptămână a lunii septembrie, au fost confirmate trei cazuri de infectare. De asemenea, au fost confirmate cinci cazuri în Călărași, patru cazuri în Tulcea, trei cazuri în Galați, două cazuri în Teleorman, două cazuri în Iași, două cazuri în Buzău, câte un caz în Dolj, Olt, Mureș, Vaslui, Vrancea și București. 

Potrivit specialiștilor, în 80% din cazuri, persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă simptome. 

„Însă, sunt și situații când apar semne și simptome, care trebuie să trimită bolnavii imediat la cel mai apropiat cabinet medical: febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături sau erupții cutanate”, au arătat specialiștii Direcției de Sănătate Publică Constanța. 

„În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecțiuni cronice, precum cancer, diabet, hipertensiune, boala renală cronică, pot să apară și alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseala cronică, slăbiciune musculară”, au mai arătat specialiștii. 

Simptomele se manifestă pe o perioadă de 7-10 zile, deși slăbiciunea fizică poate persista și până la câteva săptămâni. 
Se impune precizat că infecția cu virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătura de țânțari. 

Diagnosticarea infecției cu virusul West Nile se face printr-o combinație de teste de biologie moleculară și doar în cazul pacienților care prezintă simptome severe. Se impune menționat, de asemenea, că nu există un tratament specific pentru virusul West Nile. Dacă simptomele sunt de severitate medie, starea pacientului se îmbunătățește în câteva zile. Dacă simptomele sunt severe, se impune spitalizarea. 

XXX 
Pentru a evita riscurile infectării, specialiștii recomandă limitarea deplasărilor în zonele cu multă vegetație și umiditate ridicată, dar și îndepărtarea recipientelor sau obiectelor care favorizează acumularea apei și a gunoiului menajer. 

PUBLICITATE
Alte ştiri din sectiunea Sănătate
V-a scăzut libidoul? Vă confruntați cu un deficit de testosteron
Nanotehnologia este, la ora actuală, una dintre cele mai recomandate proceduri pentru problemele dermatologice. Potrivit dr. Irena Smadea, medic dermatolog, procedura este ...
Excesul de vitamina C poate provoca nașterea prematură
Cercetătorii au stabilit! Televizorul vă bagă în depresie
Atenție la gută! Simptomele sunt foarte dureroase
De ce apare buza de iepure. Malformația poate fi îndepărtată prin operație
Nu mai vedeți bine? Mergeți la oftalmolog!
Televizorul vă bagă în depresie
Stilul de viață activ vă ajută să scăpați de celulită
Arderea zilnică a caloriilor depinde de mulți factori
Sfatul specialiștilor „Euromaterna”. Ce trebuie să știți despre histerectomie
Săptămâna aceasta, s-a sărbătorit, și la Constanța, Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Județeană ...
 Stresul duce la creșterea riscului de dezvoltare a bolilor de inimă
Ce afecțiune vă paște în caz de suprasolicitare a articulațiilor
Pe cât de neplăcute sunt infecțiile urinare, pe atât pot fi de periculoase. Netratate, ele pot duce chiar la probleme severe ale rinichilor și insuficiență urinară. Acestea îi pot ...
Cum ne afectează starea de sănătate timpul petrecut în fața ecranelor
Lactatele, sursă prețioasă de nutrienți necesari dezvoltării corecte a copiilor
Un stil de viață sănătos este posibil și cu un buget redus
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu exclude o nouă amânare a examenului de Rezidențiat 2019. Pintea a explicat că fără numirea unui ministru al Educației este posibil ca ...
Cancerul de colon, periculos și greu de depistat
Social Politică Eveniment
Sport Cultură-Educație Economie
Actual Fun Arhiva