Vreți să preveniți cancerul la ficat? Mâncați brânză!
Articole de la același autor
Spitalul Județean Constanța, reacție oficială după vizita fulger a ministrului Sănătății
08 Aprilie 2019
Bolile neurologice dau tot mai des târcoale tinerilor
11 Aprilie 2019
Aveți dureri de cap? Vă ajută punctul Hoku
11 Aprilie 2019
Cercetătorii au descoperit că brânzeturile maturate de tip cheddar, brie și parmezan au capacitatea de a spori speranța de viață și să prevină apariția cancerului la ficat.
Studiile realizate au scos în evidență faptul că aceste brânzeturi conțin un compus denumit spermidină, care împiedică celulele hepatice deteriorate să se multiplice. În acest fel, nu se mai acumulează țesut cicatrician, așa cum se întâmplă la apariția bolilor și nici carcinomul hepatocelular, care este cea mai comună formă de cancer la ficat.
Tratamentul cu spermidină a fost testat pe șoareci de laborator și s-a descoperit că speranța de viață a crescut, în acest caz, cu 25%. Acest tratament urmează să fie testat și pe oameni, iar dacă rezultatele vor fi favorabile, speranța de viață poate să crească până la 100 de ani.
De asemenea, specialiștii au mai descoperit că alimente precum ciuperci, soia, leguminoase și cereale integrale, care sunt consumate în mod regulat contribuie vizibil la creșterea speranței de viață.
Practic, dacă reduceți numărul de calorii consumate, aveți parte de o cantitate mai mică de metionină (un tip de aminoacid gras găsit în carne și alte proteine). Cumulat cu consumul de brânzeturi, durata de viață crește considerabil.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 15 Aprilie 2019
Luni, 15 Aprilie 2019
Luni, 15 Aprilie 2019
Duminică, 14 Aprilie 2019
Duminică, 14 Aprilie 2019
Duminică, 14 Aprilie 2019
Vineri, 12 Aprilie 2019
Vineri, 12 Aprilie 2019
Vineri, 12 Aprilie 2019
Vineri, 12 Aprilie 2019
Vineri, 12 Aprilie 2019
Vineri, 12 Aprilie 2019