Val de accidente vasculare la Spitalul Județean

543

Articole de la același autor

Medicii de la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului Clinic Județean de Urgență s-au confruntat, luna aceasta, cu o creștere considerabilă a numărului de pacienți care au suferit accidente vasculare cerebrale. 


"Numai în ultimele zile, 44 dintre persoanele care au fost aduse la UPU au fost internate la Neurologie. De precizat că, de la începutul lunii și până în prezent, în secția de Neurologie a spitalului au fost internați deja 125 pacienți. Aproximativ 80% dintre aceștia au ajuns la noi după ce au suferit un accident vascular cerebral, cei mai mulți dintre ei având peste 50 de ani", a declarat purtătorul de cuvânt al unității sanitare, Crina Kibedi. 


Accidentele vasculare reprezintă o afecțiune a sistemului nervos central, care se împarte în două categorii mari: accidente vasculare cerebrale ischemice și accidente vasculare cerebrale hemoragice. 


Tocmai de aceea, oamenii sunt sfătuiți să apeleze cu încredere la programele de prevenție primară și secundară. 


"Orice pacient cu hipertensiune arte-rială, diabet zaharat, colesterol crescut sau care are peste 65 de ani trebuie să își facă periodic controale medicale. Pe de altă parte, mai există și prevenția secundară. Astfel, după ce au făcut deja un accident vascular, există riscul ca acesta să se repete, motiv pentru care bolnavii trebuie să își ia tratamentele la timp. 


Dacă ei ar face prevenție, ar putea evita accidentele vasculare, ce pot fi devastatoare și nu ne-am mai confrunta atât de frecvent cu bolnavi într-o stare atât de gravă", a precizat dr. Cristina Laza, medic neurolog.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.429 secunde