Un nou focar de rujeolă! Trei frați, internați de urgență

349
Un nou focar de rujeolă! Trei frați, internați de urgență - rujeaolasemne-1547630582.jpg

Articole recomandate

Un nou focar de rujeolă a apărut în județul Suceava, după o pauză de patru luni, autoritățile sanitare anunțând, miercuri, că trei frați din orașul Rădăuți au fost internați în spital după ce părinții au refuzat vaccinarea.


Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava, au anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că rujeloa a reapărut în județul Suceava, după o pauză de patru luni în care nu au mai fost înregistrate noi îmbolnăviri, la spital ajungând trei frați, toți cu vârste sub 5 ani.

"Au fost diagnosticați și internați în spital trei frați, nevaccinați, cu vârste sub cinci ani, din municipiul Rădăuți. Părinții au refuzat vaccinarea micuților, atât la vârsta recomandată, cât și ca măsură de protecție pentru ceilalți doi frățiori, în momentul diagnosticării primului dintre ei", a anunțat directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Liliana Grădinariu.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava spune că vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această bolă extrem de contagioasă.

"Rujeola este o infecție virală, care poate evolua cu complicații majore, ce pot merge până la deces. Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 și 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an și ulterior la vârsta de 5 ani. Copiii nevaccinați pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte", se arată în comunicatul Direcției de Sănătate Publică Suceava.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2752 secunde