Vezi varianta desktop
Înapoi la ediţia de astăzi
Sănătate

Un medic a refuzat internarea unei paciente și i-a rupt fișa

Ştire online publicată Luni, 08 Ianuarie 2018
de Mirabela ȘERBĂNESCU

Conducerea Spitalului Orășenesc Băicoi a declanșat o anchetă după ce un medic a fost filmat cu o cameră ascunsă în timp ce refuza internarea unei paciente, iar la un moment dat cadrul medical rupe fișa medicală a bolnavei.

Potrivit unor imagini filmate cu camera ascunsă care au apărut în spațiul public, o persoană s-a prezentat, în ziua de Bobotează, la camera de gardă a Spitalului Băicoi, spunându-i medicului că a venit cu o pacientă adusă cu ambulanța de la Spitalul Județean Ploiești, unde nu a putut fi internată din lipsă de locuri.

Medicul de gardă, Marta Coman, a refuzat să interneze bolnava, spunând că iese din gardă la ora 08,00 a doua zi.

"Doamnă, știți care e chestia? Io ies din gardă mâine la ora 08,00. Dacă mai îmi vin 20 ca dvs... (...) Și ați venit și vă trimit acasă. (...) Doamnă, internările nu se fac de la Ploiești la Băicoi. Aicea eu hotărăsc dacă internez sau nu, nu Ploieștiul peste mine, cum nici eu nu hotărăsc peste ei. (...) Doamnă, de pe data de 2 tot vă plimbați. (...) Ce aveți astăzi, de Bobotează, să vreți să internați? (...) Da' de ce aș interna-o eu acuma dacă dvs. de pe data de 2 tot stați pe drum cu ea?", i-a spus medicul persoanei care însoțea bolnava.

În aceste condiții, aparținătoarea i-a cerut medicului să scrie în fișă că nu dorește să facă internarea și să pună parafa pe fișă, însă cadrul medical a refuzat.

"Nu, nu vreau io. (...) Dar de ce să scriu? V-au scris destul la Ploiești. (...) Nu vă scriu, nu îmi merge pixul. (...) Nu vreau, doamnă, să îmi asum nimic din momentul în care Spitalul Județean Ploiești și-a asumat că nu o primește. SJU nu a vrut să o interneze pentru că nu e de internat", a spus medicul.

În momentul în care aparținătoarea i-a cerut cadrului medical să se prezinte, Marta Coman nu a răspuns și, vizibil nervoasă, a rupt fișa pacientei.

"Sunteți nesimțită. (...) Aduceți-o aci să o internez, vă rog foarte mult să o aduceți să o internez. Dă-o dracu de treabă, chiar sunteți în ultimul hal. Aveți probleme cu capu' dacă dvs. tot insistați. (...) Dvs. vă bateți joc de mine", a mai afirmat medicul.

Managerul spitalului, Andreea Irimescu, a declarat că la nivelul unității au fost convocate comisiile de etică și disciplină, iar în cauză vor fi luate "toate măsurile legale".

Potrivit sursei citate, medicul respectiv este angajat al Spitalului Drajna și colaborator al Spitalului Băicoi doar pe camera de gardă.

Sursa: Agerpres

PUBLICITATE
Alte ştiri din sectiunea Sănătate
Lipsa activității fizice crește riscul de osteoporoză. Care sunt cele mai vulnerabile zone
Sfaturi pentru a masca semnele îmbătrânirii
Dragostea, leacul miraculos al tuturor bolilor
Statul la birou, pericol de tromboză venoasă
Prezentă la Constanța, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat că Spitalul Județean Constanța nu corespunde nevoilor actuale pe care le are regiunea Dobrogea:"Din punctul ...
Transpirația este un chin? Iată ce remedii poți folosi
Vă enervați des? Nu-i nimic, furia vă ajută să luați decizii mai bune
Sauna elimină toxinele din organism
Măști cosmetice pentru hidratarea tenului
Alimente pe care ar fi bine să le evitați vara
La ce folosesc masajele capilare cu ulei de nucă
Ce alimente să consumi pentru protecția ochilor
Vara, sezonul alergiilor. Cum să ne ferim de probleme
Cu prilejul Zilei donatorului de organe, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că se lucrează la o Lege a transplantului, care să faciliteze prelevarea de ...
Drama unei fetițe de patru ani, care trăiește în întuneric l Un sms de 2 euro la 8832 cu textul „Adelina” îi poate reda vederea La doar un an, Adelina Enache a ...
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat la România TV că incepând cu data de 1 iulie 2018 a crescut cu 10 la suta valoarea punctului de pensie, motiv pentru care se impune ...
Tinerii bolnavi de cancer, cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, pot folosi gratuit VIA - o aplicație mobilă pe care Asociația Little People România a dezvoltat-o pentru ...
Cum îți dai seama că ai probleme cu tiroida
Boala Alzheimer sau cum un om poate uita, efectiv, cine este
Diareea acută face ravagii! Ce alimente trebuie musai evitate
Social Sănătate Eveniment
Sport Cultură-Educație Politică
Economie Actual Diverse
Fun Arhiva