Vezi varianta desktop
Înapoi la ediţia de astăzi
Sănătate

Un medic a refuzat internarea unei paciente și i-a rupt fișa

Ştire online publicată Luni, 08 Ianuarie 2018
de Mirabela ȘERBĂNESCU

Conducerea Spitalului Orășenesc Băicoi a declanșat o anchetă după ce un medic a fost filmat cu o cameră ascunsă în timp ce refuza internarea unei paciente, iar la un moment dat cadrul medical rupe fișa medicală a bolnavei.

Potrivit unor imagini filmate cu camera ascunsă care au apărut în spațiul public, o persoană s-a prezentat, în ziua de Bobotează, la camera de gardă a Spitalului Băicoi, spunându-i medicului că a venit cu o pacientă adusă cu ambulanța de la Spitalul Județean Ploiești, unde nu a putut fi internată din lipsă de locuri.

Medicul de gardă, Marta Coman, a refuzat să interneze bolnava, spunând că iese din gardă la ora 08,00 a doua zi.

"Doamnă, știți care e chestia? Io ies din gardă mâine la ora 08,00. Dacă mai îmi vin 20 ca dvs... (...) Și ați venit și vă trimit acasă. (...) Doamnă, internările nu se fac de la Ploiești la Băicoi. Aicea eu hotărăsc dacă internez sau nu, nu Ploieștiul peste mine, cum nici eu nu hotărăsc peste ei. (...) Doamnă, de pe data de 2 tot vă plimbați. (...) Ce aveți astăzi, de Bobotează, să vreți să internați? (...) Da' de ce aș interna-o eu acuma dacă dvs. de pe data de 2 tot stați pe drum cu ea?", i-a spus medicul persoanei care însoțea bolnava.

În aceste condiții, aparținătoarea i-a cerut medicului să scrie în fișă că nu dorește să facă internarea și să pună parafa pe fișă, însă cadrul medical a refuzat.

"Nu, nu vreau io. (...) Dar de ce să scriu? V-au scris destul la Ploiești. (...) Nu vă scriu, nu îmi merge pixul. (...) Nu vreau, doamnă, să îmi asum nimic din momentul în care Spitalul Județean Ploiești și-a asumat că nu o primește. SJU nu a vrut să o interneze pentru că nu e de internat", a spus medicul.

În momentul în care aparținătoarea i-a cerut cadrului medical să se prezinte, Marta Coman nu a răspuns și, vizibil nervoasă, a rupt fișa pacientei.

"Sunteți nesimțită. (...) Aduceți-o aci să o internez, vă rog foarte mult să o aduceți să o internez. Dă-o dracu de treabă, chiar sunteți în ultimul hal. Aveți probleme cu capu' dacă dvs. tot insistați. (...) Dvs. vă bateți joc de mine", a mai afirmat medicul.

Managerul spitalului, Andreea Irimescu, a declarat că la nivelul unității au fost convocate comisiile de etică și disciplină, iar în cauză vor fi luate "toate măsurile legale".

Potrivit sursei citate, medicul respectiv este angajat al Spitalului Drajna și colaborator al Spitalului Băicoi doar pe camera de gardă.

Sursa: Agerpres

PUBLICITATE
Alte ştiri din sectiunea Sănătate
Vaccinați-vă! Vin doze suplimentare de vaccin antigripal
Sfatul medicului oftalmolog pentru o bună protecție a ochilor
Mișcarea în aer liber poate preveni apariția osteoporozei
Ce tipuri de pește puteți mânca pe timpul sarcinii
Cât de periculoasă este febra care depășește 38 de grade
Un număr de 275 de cazuri de infecție cu virusul West Nile și 40 de decese au fost înregistrate în sezonul 2018 până în prezent, potrivit datelor Centrului Național de ...
Ministerul Sănătății a încheiat demersurile pentru achiziția unui număr suplimentar de 300 000 doze vaccin gripal, care se adaugă  celor 1 000 000 care au fost deja ...
Un număr de 13 noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în șapte județe și municipiul București în perioada 15 - 19 octombrie, potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere ...
Noi metode de tratare a hemoroizilor. Stadiul bolii este foarte important
Fumatul, printre cauzele cele mai frecvente ale răgușelii
Mare atenție cu internetul! Copiii pot accesa site-uri neadecvate pentru ei
Când apar bufeurile de căldură în sarcină
Cezariana vă creează probleme? Iată cum vă puteți recupera mai repede!
Spălatul pe mâini corect este ca un vaccin autoadministrat
O femeie în vârstă de 70 de ani, care suferea de chist laringian gigant a fost operată cu succes, de curând la Constanța, într-o unitate medicală privată. Dr. Carmen Liana ...
Atacul de cord debutează cu dureri în piept
Obezitatea și efectele sale devastatoare. Poate afecta foarte mult rinichii!
Ce trebuie să faceți pentru a scăpa de durerile de spate și de oase
Răciți și cu boli de inimă. Constănțenii dau buzna în cabinetele medicale
miercuri, 17 octombrie Apa vă menține sănătatea
Apa vă menține sănătatea
Social Sănătate Eveniment
Sport Cultură-Educație Politică
Economie Actual Monden
Fun Arhiva