Umflarea picioarelor, un semn de alarmă a corpului

295
Umflarea picioarelor, un semn de alarmă a corpului - umflareapicioarelor-1558431268.jpg

Articole recomandate

Umflarea picioarelor este caracterizată de acumularea de lichide la nivelul picioarelor. Colecția de lichid în exces oriunde în corp este cunoscută sub numele de edem. Tot membrul inferior sau doar o parte a acestuia poate fi mai mare decât normal. Umflarea picioarelor poate fi nedureroasă sau poate fi însoțită de o varietate de simptome inclusiv vânătăi, prurit, durere, amorțeală, eritem, rigiditate sau sensibilitate, conform csid.ro.


Edemele picioarelor pot fi un simptom al unei boli sau leziuni care afectează picioarele sau tot organismul. Gravitatea edemelor depinde în mare măsură de cauza care le determină. De exemplu, ortostatismul prelungit sau poziția așezată prelungită poate determina edeme minore și temporare. Edemele grave pot fi rezultatul unor leziuni precum entorse sau fracturi osoase sau a unei condiții medicale precum insuficiența cardiacă sau artrita.


Simptomele ce pot însoți umflarea picioarelor includ sângerări sau vânătăi, senzație de arsură, dificultăți de mișcare a piciorului, gleznei sau degetelor, dificultăți de mers sau de a sta în picioare, amorțeală, durere sau sensibilitate, furnicături sau alte senzații neobișnuite. Cauzele frecvente ale umflării picioarelor sunt entorsa gleznei, fractură la picior sau degete, arsuri, luxații, alergii la mușcăturile de insecte, de exemplu la înțepătura de albină, sau mușcături sau înțepături în general.


Este indicat să consultați un doctor atunci când apar simptome grave precum modificări ale stării mentale sau schimbări bruște de comportament cum ar fi confuzie, delir, letargie, halucinații și iluzii, dureri în piept, senzație de constricție sau presiune toracică sau palpitații, vorbire neclară, deformată sau incapacitatea de a vorbi, febra, cefalee severă descrisă ca "cea mai puternică durere de cap din toată viața", modificări bruște ale vederii, pierderea vederii sau dureri oculare, sau edem, umflarea bruscă a feței, buzelor sau limbii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8608 secunde