Toată lumea ar trebui să aibă acces la medicamente ieftine

88
Toată lumea ar trebui să aibă acces la medicamente ieftine - medicamenteieftine-1512901112.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății din Olanda a semnalat, de asemenea, necesitatea eliminării problemelor de aprovizionare cu medicamente la nivelul statelor membre și asigurarea accesului tuturor pacienților europeni la medicamente ieftine. Mai mult, oficialul olandez a propus măsuri care să asigure posibilitatea ca pacienții europeni să poată achiziționa medicamente din orice țară membră UE, ținând cont de faptul că medicamentele nu au același grad de accesibilitate în toate statele. Acesta a mai adăugat că această măsură ar trebui analizată în perioada imediat următoare.

Ministrul Sănătății din Slovenia a semnalat faptul că accesul la medicamente este mai scăzut pe piețele mici și a solicitat implementarea unor reglementări care să definească mai precis obligațiile de interes public ale agenților economici, în timp de Lituania a propus și ea măsuri de control al exportului paralel.

În discursul său, ministrul suedez al Sănătății a subliniat importanța disponibilității și a prețului accesibil al medicamentelor pe piețele europene.

Oficialul Italiei a propus ca soluție extinderea cooperării între statele membre pentru achizițiile comune de medicamente.

Oficialul Sănătății din Cipru a declarat că sprijină demersurile pentru rezolvarea acestei probleme, întrucât decizia companiilor de a nu pune la dispoziție medicamente pe anumite piețe pune în pericol sănătatea populației din țările respective.

În discursul său, ministrul din Croatia a semnalat faptul că și în această țară accesul la medicamente este greoi.

Oficialul slovac a adus în discuție și prețul mult prea ridicat al medicamentelor inovatoare.

Și ceilalți miniștrii ai Sănătății prezenți la reuniune, din Portugalia, Spania, Irlanda si Polonia, au susținut ferm poziția ministrului Sănătății din România.

La finalul acestei reuniunii, Comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, și-a exprimat susținerea pentru statele membre care se confruntă cu probleme în asigurarea accesului populației la medicamente. De asemenea, a subliniat faptul că problema exportului paralel este importantă și trebuie analizată atent, iar în urma propunerilor exprimate de oficialii din sănătate la reuniunea de azi, vor fi gândite măsuri care să rezolve această problemă.

Sursa: Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0617 secunde