Ține-te departe de sedentarism, boala secolului XXI!

128
Ține-te departe de sedentarism, boala secolului XXI! - tine-1567933507.jpg

Articole de la același autor

Sedentarismul nu își pune amprenta doar asupra siluetei, ci și a sănătății. Multe persoane au un program de opt ore la birou, muncă peste program sau chiar și acasă lipsa mișcării fizice și alimentația dezechilibrată prelungește sedentarismul. Astfel, ne transformăm în candidați ideali pentru a deveni supraponderali, bolnavi de inimă, diabet, osteoporoză și chiar cancer, iar asta nu o spunem noi, ci specialiștii și studiile medicale efectuate în ultimii ani, specifică csid.ro. Pentru a combate toate aceste probleme, dar și pentru a face populația mult mai conștientă în privința efectelor nedorite s-au tras numeroase semnale de alarmă.


Obezitatea sporește riscul de apariție a diabetului, a bolilor de inimă, a artritei și a diverselor forme de cancer. Este absolută nevoie să reducem treptat grăsimea din organism. Studiile arată că doar reducerea a 5-10% din greutatea în exces reduce considerabil riscul de declanșare a afecțiunilor cauzate de obezitate.


Sedentarismul încetinește circulația sângelui, vasele de sânge devin rigide, astfel apar bolile de inimă, stopul cardiac sau ateroscleroza. Studiile arată că exercițiile efectuate în mod regulat pot reduce acest risc cu 52% în cazul bărbaților și cu 28% în cazul femeilor.


Exercițiile fizice efectuate cu regularitate reglează nivelului glucozei în sânge. Altfel poate apărea diabetul zaharat, întrucât pancreasul este suprasolicitat și nu mai face față procesului de secreție al insulinei.


De asemenea, exercițiile fizice, influențează direct densitatea osoasă. În cazul stilului de viață sedentar, aceasta scade considerabil și duce la apariția unor dificultăți în ceea ce privește capacitatea membrelor de a susține structura corpului. Acest risc poate fi redus considerabil prin efectuarea exercițiilor fizice destinate definirii musculare.


Riscul de confruntare cu formațiuni canceroase la nivelul colonului este considerat unul dintre cele mai nefaste efecte ale stilului de viață sedentar asupra sănătății.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3916 secunde