Te confrunți cu spasme musculare? Ce boli prevestesc

225
Te confrunți cu spasme musculare? Ce boli prevestesc - spasmemusculare1-1573546066.jpg

Articole recomandate

De câte ori nu vi s-a întâmplat să aveți crampe la nivelul picioarelor, iar acestea nu au fost deloc plăcute, chiar dacă nu durează decât câteva secunde. Specialiștii spun că această problemă apare mai ales atunci când stăm în apă rece. Cert este că astfel de spasme sau contracții involuntare a mușchilor pot apărea atât ziua, cât și în timpul nopții. În majoritatea cazurilor, persoanele care fac antrenamente prelungite sau care exercită o anumită muncă pot suferi de o supratensiune a mușchilor la picioare și astfel apar crampe la nivelul acestora.


Totodată, carența de anumiți nutrienți poate duce, de asemenea, la apariția unor spasme musculare, în acest caz ne referim la lipsa de calciu, magneziu și potasiu din organism. Anumite leziuni pot fi alte motive serioase pentru apariția simptomelor de declanșare a spasmelor musculare, deoarece mușchiul se strânge și creează senzația de durere.


Stresul emoțional reprezintă un alt factor important ce face ca organismul să depășească această situație prin eliberarea unor hormoni, prin accelerarea ritmului cardiac, prin creșterea tensiunii musculare și apariția crampelor la picioare.


De asemenea, există o serie de boli care se manifestă prin simptome de crampe la picioare, iar cea mai importantă este cea a sistemului nervos central, alături de tulburările sistemului cardiovascular și digestiv. În general, persoana în cauză nu mai poate avea performanțele de până acum, în activitatea sa, devenind slăbită și nervoasă. Astfel, dacă acestea se manifestă destul de des, trebuie să consultați un medic specialist pentru a determina care este factorul ce a determinat spasmele musculare și pentru a stabili un diagnostic, urmat de un tratament precis. În cazul în care crampele apar rar, cel mai indicat este să se imite mersul pe jos rapid. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019
Stire din Sănătate : Cum scăpați de buzele crăpate
Pagina a fost generata in 1.0773 secunde