Stresul ne "mănâncă" sănătatea. Cum se poate trata ulcerul gastroduodenal

261
Stresul ne

Articole de la același autor

Toată lumea știe că stresul este cel mai mare dușman al sănătății și oricât de multe tratamente medicale am urma, bolile se vindecă greu, deoarece sunt întreținute de acest "parazit" care ne roade sănătatea de la rădăcină. Una dintre bolile care apar pe fond de stres este ulcerul gastroduodenal. 


Această afecțiune este reprezentată de leziuni ale mucoasei stomacului și duodenului. Astfel, aceste organe nu mai sunt protejate de efectele sucului digestiv. 


Boala produce dureri insuportabile, iar la persoanele care suferă de aceasta, calitatea vieții este influențată negativ.
 
"Persoanele care suferă de ulcer gastroduodenal au dureri mari în partea superioară a abdomenului, mai ales la scurt timp după ingerarea alimentelor. Se pierde ape-titul și intervin greața și voma, în unele cazuri. Afecțiunea poate să apară la persoanele fumătoare sau care consumă cantități mari de alcool, din cauza administrării prelungite a unor medicamente, precum și din cauza unor obiceiuri alimentare nepotrivite, însă cel mai mare factor determinant este stresul cotidian", explică dr. Tiberiu Tofolean, specialist gastroenterolog. 


Pentru a trata ulcerul gastroduodenal, trebuie eliminat stresul, precum și consumul de alcool și tutun. De ase-menea, este important să se stabilească un regim alimentar corect. În cazul în care se depistează prezența bacteriei Helicobacter Pylori, intervine terapia cu antibiotice, dar numai la indicațiile medicului curant. 


Pentru orice disconfort abdominal, nu ezitați să apelați la un specialist.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5727 secunde