Spitalul Județean Constanța a devenit azil de bătrâni și adăpost pentru boschetari

1651
3
Spitalul Județean Constanța a devenit azil de bătrâni și adăpost pentru boschetari - internarifortate1-1484588272.jpg

Articole de la același autor

Aproape o mie de pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale week-end-ul trecut, 285 de persoane fiind internate. Așa cum ne-am obișnuit în această perioadă cu temperaturi extreme, alți zece pacienți reprezentând cazuri sociale au aglomerat secțiile unității sanitare, și-așa sufocată de numărul mare de bolnavi internați, o parte fiind trimiși deja la adăpost, iar unul a fost internat la Spitalul TBC de la Palazu Mare.

Din nefericire, la acest moment nu pot fi internate decât urgențele, iar această situație este întâlnită pe toate secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență. Ceilalți pacienți au fost trecuți deja pe liste de așteptare și vor fi spitalizați atunci când se va putea.

Unii dintre ei sunt internați deja de câteva zile și de parcă boala nu ar fi de ajuns, sunt condamnați să se înghesuie într-un spațiu și-așa îngust.

"Ne descurcăm foarte greu, pentru că avem mai mulți pacienți decât numărul de paturi disponibil și avem și două saloane în reparații generale, de care nu ne putem folosi absolut deloc. Problema este, însă, că avem pe secție foarte multe cazuri sociale care nu au unde să stea. Aceste persoane nu au nicio boală acută, problemele lor s-ar rezolva cu o simplă aspirină pe zi, dar nu au unde locui și, pe o astfel de vreme, nu-i putem lăsa pe stradă. Totuși, din cauza lor, nu putem prelua alte cazuri din UPU și asta este grav", a declarat, pentru "Cuget Liber", șeful secției Neurologie, dr. Anca Hâncu.

Din păcate, susțin cadrele medicale sunt foarte mulți bolnavi cu accidente vasculare, epileptici și cazuri sociale, a căror internare se face un pic forțat, pentru că nu au unde să se ducă și sunt "cazați" în spital, tocmai ca să nu înghețe și să facă probleme mai grave după aceea.

"Sunt foarte mulți bătrâni care se află în situații critice din punct de vedere al ajutorului venit din partea familiei. Alții, în schimb, au copii care lucrează, iar pensionarii rămân singuri în casă. Atât rudele, cât și persoanele vârstnice văd că a venit frigul și că nu mai pot ieși nici măcar la piață și atunci sunt aduși la spital, ca într-un loc de refugiu. Este adevărat că unii sunt bolnavi care au avut accidente vasculare, epilepsie sau niște tulburări circulatorii cerebrale, dar sunt probleme care nu necesită reinternarea și supraaglomerarea Unității de Primire a Urgențelor. Mai mult decât atât, a apărut o presiune extremă din partea aparținătorilor și nu numai, în care se forțează internarea, așa că la ora actuală avem deja 85 de persoane pe 75 de paturi, pentru că nu s-au putut face externări câteva zile la rând", ne-a declarat dr. Ildiko Toldișan, medic neurolog.

În plus, a precizat specialistul, unii au avut nevoie de adeverințe de salariat sau alte documente pentru a se putea externa și, din cauza vremii de afară, nu a avut cine să le aducă. Partea proastă este că pacienții din UPU trebuie internați undeva.

"Chiar dacă a avut un accident sechelar de zece ani sau dacă îl doare capul, este adus la noi", a completat medicul. 

Citeşte articolul integral pe sănătate.cugetliber.ro

Comentează știrea

Constantean
17 ianuarie 2017
Spital judetean

Macar atat sa fie pentru ca daca foamne fereste anungi aici esti terminat. Nu au deloc aparatura pentru interventii. Singura scapare este drumul la Bucuresti

Valy
17 ianuarie 2017
Ca la noi

Spitalul sa nu mai fie adapost pentru persoanele singure sau cele fara locuinta/ eutanasiere umana ar fi cea mai buna solutie/decat la orfelinat mai bine pruncucidere.

ango
17 ianuarie 2017
pt constantea

te scapa bucuresti-ul la fel ca popa.. cu aghiazma, tamaie si pamant galben.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6008 secunde