Spitalul Județean, asaltat de bolnavi cu rinosinuzită

432
Spitalul Județean, asaltat de bolnavi cu rinosinuzită - rinosinuzita-1477219467.jpg

Articole de la același autor

Foarte mulți constănțeni au ajuns, în ultima perioadă, la Spitalul Clinic Județean de Urgență cu rinosinuzite.

"De ceva vreme, s-au reactivat rinosinuzitele și pacienții vin la noi cu probleme de obstrucții nazale, cefalee, rinoree, care, pur și simplu, nu le mai trec. Unii se pretează la tratament ambulatoriu, pe alții îi tratăm aici, după care îi operăm", ne-a declarat șeful secției ORL, dr. Dănuț Dincă.

În general, pacienții au vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, care lucrează în medii toxice sau care s-au tratat deja în ambulatoriu, dar fără nicio ameliorare. Pentru aceștia și nu numai, secția ORL și-a reînnoit aparatura, astfel încât ei beneficiază de diferite intervenții cu un aparat special, cu care sunt efectuate operații endoscopice rinosinuzale sau intervenții pe ureche, plus o freză otologică.

Ce este rinosinuzita și care sunt simptomele

Rinosinuzita reprezintă o reacție inflamatorie ce cuprinde mucoasa din fosele nazale, dar și sinusurile paranazale. Simptomele după care recunoaștem boala sunt durerile faciale, obstrucția nazală, secreția nazală, tulburări ale mirosului, febră. În unele cazuri, pacienții pot avea cefalee sau tuse.

La acest moment, metodele non-invazive de diagnostic al rinosinuzitei sunt radiografia, ecografia sinusală, tomografia computerizată și rezonanța magnetică nucleară (RMN). Endoscopia nazală și a sinusurilor paranazale, precum și puncția sinusală reprezintă metode invazive de diagnosticare a rinosinuzitei, dar și metode terapeutice prin drenarea secrețiilor sinusale.

Metode de tratament

De obicei, se urmează un tratament cu antibiotice, pe o durată de 10-14 zile. De asemenea, sunt indicate și tratamente complementare, precum irigații nazale cu soluții saline (ser fiziologic sau soluție hipertonică); umidificarea aerului inspirat (inhalații cu vapori fierbinți); antihistaminice și corticoizi topici.

Desigur, există și alternativa tratamentului chirurgical, asta dacă tratamentul medicamentos nu dă rezultate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4811 secunde