Spălați-vă urechile cu apă și săpun! Lăsați bețișoarele!

250
Spălați-vă urechile cu apă și săpun! Lăsați bețișoarele! - spalativaurechile1-1565262873.jpg

Articole de la același autor

V-ați întrebat vreodată de ce apar afecțiunile ORL? Medicii spun că acestea apar, mai ales din cauza normelor de igienă, care sunt ignorate în totalitate de către unele persoane. Dr. Vlad Bărănceanu, medic specialist ORL este de părere că infecțiile la nivelul urechilor sunt cel mai des întâlnite în cabinetele medicale, iar multe dintre ele pentru că mulți oameni se bazează numai pe bețișoarele de ureche care, spun specialiștii, mai mult agravează situația decât să o îmbunătățească.

"Canalul auditiv, de cele mai multe ori, poate deveni vulnerabil atunci când folosiți bețișoarele de urechi pentru a curăța cerumenul. Chiar dacă aceasta este inestetică și de multe ori dă senzația neplăcută în ureche, fără ea, particulele de praf s-ar depune direct pe timpan. Întrucât igiena precară face ca cerumenul să se întărească, formând dopul de ceară care slăbește auzul, este recomandat să vă curățați urechile zilnic.

Deși sunt concepute pentru a curăța mizeria din ureche, bețișoarele din comerț pot faca mai mult rău decât bine. Aceasta deoarece ele sunt făcute pentru a curăța pavilionul urechii și pliurile sale, nu canalul auditiv. Pe lângă faptul că vă puteți răni timpanul, când apăsați cu putere pentru a scoate ceara, există riscul ca aceasta să fie împinsă înăuntru, împreună cu murdăria și praful acumulat", a explicat specialistul.

Un alt risc este ca bumbacul din vârful bețișoarelor să rămână acolo în urechi. Tocmai de aceea, specialiștii recomandă spălarea pavilionului urechii și a canalului auditiv cu apă și săpun. Apoi ștergi zona respectivă cu un prosop de bumbac.

Deoarece canalul auditiv este îngust, puteți înlocui bețișoarele cu sprayuri speciale, care conțin apă purificată și clorură de sodiu. Totuși, în cazul în care secreția de cerumen depășește limitele normale, nu există nici un produs care să o reducă peste noapte, dar puteți folosi un spray pe bază de apă de mare, care dizolvă și elimină ceara. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 06 August 2019
Stire din Sănătate : Ceaiurile vă ajută în sinuzită
Pagina a fost generata in 1.087 secunde