Sorina Pintea: Vom demara o campanie de vaccinare door to door împotriva rujeolei

573
Sorina Pintea: Vom demara o campanie de vaccinare door to door împotriva rujeolei - vaccin-1526106357.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că, cel mai probabil, de 1 Iunie, Ziua Copilului, va demara o campanie de vaccinare door to door împotriva rujeolei.


"Proiectul meu de suflet din acest moment este demararea unei campanii de vaccinare door to door în zonele unde imunizarea este la un nivel scăzut și unde avem focare de rujeolă. Am făcut un atelier de lucru la Slănic Moldova, împreună cu UNICEF și am stabilit niște reguli pe care le voi pune într-un ordin de ministru, până apare legea vaccinării, pentru că avem deja 52 de morți în urma îmbolnăvirii de rujeolă. Iar săptămâna trecută am înregistrat 192 de cazuri noi. Deci nu mai putem aștepta. Așadar am luat această decizie, va urma un ordin de ministru și, probabil, vom lansa campania la începutul lunii iunie", a spus Sorina Pintea, potrivit Agerpres.ro.


Ministrul Sănătății a participat vineri la festivitatea de decernare a Premiilor Dr. Mozes Carol, premiu anual inițiat în anul 2011 de fostul ministru al Sănătății Cseke Attila pentru aprecierea asistenților medicali care s-au remarcat prin dăruire și profesionalism în activitatea lor profesională. Patru asistente medicale, trei orădene și una din Satu Mare, au primit diplomele și plachetele din mâna Sorinei Pintea, cu felicitările acesteia.


Pentru medicii cu activitate meritorie, Fundația pentru Sănătate acordă anual un alt premiu, instituit în urmă cu șase ani, Premiul Dr. Marta Buteanu, la inițiativa primului președinte al fundației, dr. Foldes Adalbert, în memoria primei românce medic universitar, de origine bihoreană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3845 secunde