Somnul este benefic pentru starea generală de sănătate

184
Somnul este benefic pentru starea generală de sănătate - somnul2-1573377990.jpg

Articole recomandate

Somnul este benefic pentru toată lumea, dar, din păcate, mulți dintre noi nu reușesc să dormim mai mult de 6-7 ore pe noapte. Specialiștii spun că, înainte de a vă băga în pat, să vă aduceți aminte că somnul este benefic, în primul rând, pentru starea generală de sănătate. 


"Dacă vă odihniți bine, nu doar că sunteți în formă pentru tot restul zilei, dar vă reactivați și memoria. Când somnul lipsește, putem ajunge la stări de iritabilitate și la un risc crescut de a dezvolta anumite boli. Deci, lăsați grijile deoparte și dormiți atât cât este necesar pentru a vă reveni", este de părere dr. Camelia Stroie, medic de familie. 


Ea a precizat că de-a lungul timpului s-a demonstrat că o temperatură internă a corpului mai mare decât în mod normal îi face pe oameni conștienți și vigilenți, neputând să adoarmă rapid sau neputând să doarmă mai deloc.


Chiar înainte să ațipim, trupul se răcește, dar dacă nu reușim să adormim, puteți face ceva care duce la scăderea temperaturii corporale. Despre ce este vorba? "În cazul în care simțiți că aveți corpul prea cald, vă puteți reduce temperatura ținând un picior afară de sub pătură. Se pare că acest truc funcționează de multe ori, pentru că picioarele și mâinile au structuri vasculare care răspândesc căldura proprie. Practic, vasele de sânge alimentează sânge în vene la suprafața pielii, iar atunci când pielea se răcește, sângele devine la rândul lui mai rece. Când circulă sângele, temperatura corpului scade și astfel veți adormi mai repede. Încercați acest truc și veți observa că veți avea rezultate", susține medicul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7689 secunde