SITUAȚIE ALARMANTĂ ÎN ROMÂNIA! Ce spune ministrul Sănătății

176
1
SITUAȚIE ALARMANTĂ ÎN ROMÂNIA! Ce spune ministrul Sănătății - sorinapintea10524220072080400-1521020693.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat miercuri că sunt multe spitale unde nu prea se pune accent pe respectarea regulilor de igienă, iar curățenia din unitățile medicale nu este ''direct proporțională cu fondurile''.


"Știți cu toții - sănătatea înseamnă și curățenie. Un sistem medical performant presupune, pe lângă specialiști foarte buni, pe lângă echipamente medicale de înaltă performanță, și respectarea regulilor de igienă, într-un act medical acordat în condiții de siguranță atât pentru pacient, cât și pentru personalul medical. Avem reguli, foarte multe reguli în sistem, numai că ele trebuie și respectate. (...) Am constatat că sunt multe spitale unde nu prea se pune accent pe respectarea regulilor. Vreau să vă spun din experiența mea, în calitate de manager de spital, că această curățenie în spitale nu este direct proporțională cu fondurile. Și pentru că suntem multe femei - știți este ca o bună gospodină care, chiar dacă nu are bani să cumpere cea mai scumpă mobilă, cele mai scumpe covoare, poate să facă din locuința sa un loc primitor", a spus ministrul, cu prilejul evenimentului "Romanian Hand Hygiene Day 2018".


Sorina Pintea a afirmat că, potrivit unui raport ECDC în România, infecțiile asociate asistenței medicale sunt subraportate.
"România, conform statisticilor, la un număr de pacienți care ies din spital are doar 1,4% infecții asociate actului medical față de Germania care are 3,5%, Danemarca - țară care are 5,3%, Belgia - 6,3%. (...) Concluzia finală a raportului totuși o voi citi. Nivelurile actuale de rezistență antimicrobiană din România sunt îngrijorătoare. Este un raport ECDC. Este un raport care scoate în evidență toate problemele pe care le are sistemul medical din România în acest moment din acest punct de vedere", a menționat reprezentantul MS.


Pintea a mai spus că vor fi schimbați indicatorii de performanță în cazul managerilor în ceea ce privește infecțiile asociate actului medical.


"Îmi veți spune probabil managerii de spitale: știți, dar suntem sancționați în funcție de câte infecții asociate actului medical raportăm. Sigur, vom schimba acești indicatori de performanță, dar nu într-o lună, poate într-un an, pentru că nu putem compara performanța unui manager de la Spitalul din Borșa cu Spitalul Floreasca din București. Va trebui să analizăm foarte bine. Acești indicatori vor fi bine structurați, astfel încât să reflecte cu adevărat munca noastră, a tuturor", a mai arătat demnitarul. 


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

crezi tu, madam....
14 martie 2018
sanatatea...

curatenia este direct proportionala cu NESIMTIREA angajatilor dvs !!! bugetul ministerului este imens, mai mult decat necesarul corect, insa hotia este maxima.... de la manager la infirmiere, toti fura... sa nu spuneti ca nu stiti deja acest lucru.... incompetenta si nesimtire, astea sunt caracteristicile des intalnite in spitale... daca ii bagi 10 lei in buzunar, imediat gaseste materiale si iti curata baia, altfel , nu o face zile intregi, nici macar cu apa chioara! asta e spitalul judetean si garantat, nu e singurul !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6894 secunde