Sfaturi de urmat în Postul Paștelui

85
1
Sfaturi de urmat în Postul Paștelui - incepepostulpasteluiveziaiciosel-1367155948.jpg
Nimeni nu pune la îndoială binefacerile trupești și spirituale ale postului, însă dacă nu ești atent la ceea ce mănânci în această perioadă, riști să ai de suferit. Pentru a te hrăni sănătos și pentru a-ți ajuta organismul să se detoxifice, fapt care se întâmplă în perioada de post, ține o dietă echilibrată și combină corect alimentele, informează clicksănătate.ro.


Nu sări peste meseSigur că postul este un exercițiu de voință prin care să te abții de la carne, însă mai mult decât atât este o perioadă potrivită pentru a scăpa de toxine. Postul se aseamănă mult cu o dietă de detoxifiere și, ca în orice dietă, și în timpul postului este important să respecți cele cinci mese ale zilei, trei principale și două gustări, pe care ideal ar fi să le iei la ore bine stabilite. Nu sări peste mese! Înfometarea te privează de nutrienți și te face să mănânci mai mult.
 
Nucile sunt ideale ca gustăriPentru a-ți asigura vitaminele și fibrele de care ai nevoie, nutriționistul Claudia Ionescu te îndeamnă să consumi multe legume și fructe cât mai aproape de starea lor naturală. Câteva nuci, migdale, caju sau alune îți sporesc absorbția de vitamine și de proteine. Alege alunele și migdalele neprăjite și nesărate!
 
Nu exagera cu fasolea și cu varzaChiar dacă leguminoasele precum fasolea sau mazărea îți aduc aportul de proteine, nu le consuma în exces. "Fasolea bătută, dar și varza călită se digeră mai greu", avertizează nutriționistul Claudia Ionescu. De aceea, ar fi bine să le mănânci cu măsură. În caz contrar, meniul va deveni sărăcăcios și monoton, iar lipsa nutrienților necesari îți poate crea probleme de sănătate.
 
Mizează pe soia! Știai că soia conține proteine vegetale în proporție de 40%? Iată ce o face ideală în dieta de post și un substitut potrivit pentru carne sau lactate. Mai mult, îți aduce și un aport important de vitamine (E, întreg complexul B) și minerale (calciu, fier, magneziu). Soia nu conține colesterol, ceea ce o recomandă celor cu boli de inimă.
 
Evită produsele cu aditivi! În timpul postului, în comerț găsești numeroase produse alimentare care au pe etichetă mențiunea "De post". Nu te grăbi să le cumperi, pentru că astfel de preparate conțin și mulți conservanți, coloranți artificiali și arome. Este vorba atât despre produsele semipreparate, cât și despre mezeluri sau pateuri. În locul acestora, alege mâncarea preparată în casă, cât mai natural.


Comentează știrea

Vladimir
25 martie 2014
Viata ca o cautare

Daca postul este descris ca o perioada in care cei care vor sa se apropie mai mult de divinitate sau, mai degraba, isi testeaza capacitatea de a se supune unor reguli/dogme create de altii, inseamna ca respectarea lui de catre cei care fac, atat in post, cat si in afara lui, sa-l sarbatoreasca asa cum se cuvine, nu? Daca postul este descris ca o perioada in care cei care vor sa se apropie mai mult de divinitate sau, mai degraba, isi testeaza capacitatea de a se supune unor reguli/dogme create de altii, inseamna ca respectarea lui de catre cei care fac, atat in post, cat si in afara lui, sa-l sarbatoreasca asa cum se cuvine, nu? http://www.romaniatv.net/tag/postul-pastelui_31101

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru a scăpa de celulită
Miercuri, 06 Martie 2013
Stire din Eveniment : SFATURI de la polițiști pentru elevi
Pagina a fost generata in 1.2066 secunde