Sfatul specialiștilor "Euromaterna". Atenție la problemele endocrinologice!

551
Sfatul specialiștilor

Articole de la același autor

Responsabile de buna funcționare a organismului uman sunt sistemul imunitar, cel endocrin, nervos, dar și sistemul de asimilație și de excreție, care interacționează pentru buna desfășurare a reacțiilor biologice normale și menținerea vieții și a sănătății. 


Dacă până acum nu ați avut în vedere sănătatea sistemului endocrin sau nu v-ați informat suficient despre acest subiect, trebuie să știți că acesta joacă un rol important în desfășurarea unor funcții de bază ale organismului, cum ar fi digestia sau reproducerea. Spre exemplu, glandele endocrine, alături de sistemul imunitar și cel nervos, conlucrează pentru a menține sănătatea generală a organismului. 


Tocmai de aceea, este foarte important să fiți conștienți tot timpul de rolul sistemului endocrin, cel care reglează buna funcționare a întregului organism, prin intermediul unor organe și glande responsabile pentru producerea, stocarea și secreția de hormoni. 


Importanța sistemului endocrin vine tocmai din numeroasele glande care îl compun - hipotalamus, hipofiza, tiroida, paratiroide, glandele suprarenale, glanda pineală și glandele reproducătoare, care secretă hormoni direct în fluxul sanguin, care la rândul lor circulă în majoritatea părților corpului. Specialiștii spun că un sistem endocrin nefuncțional se poate manifesta în nenumărate forme și vă poate afecta starea de bine generală. Aceste dezechilibre hormonale, ce au ca sursă o problemă la nivelul glandelor endocrine ale organismului, sunt numite disfuncții endocrine sau tulburări endocrine. 


"Este foarte important să urmăriți semnele și simptomele care pot indica prezența unei afecțiuni endocrinologice și să puteți discuta cât mai curând cu medicul dumneavoastră endocrinolog, în cazul în care acestea apar. Dacă vă confruntați cu una din problemele menționate, în cadrul ambulatorului nostru, dr. Roxana Miron, medic specialist endocrinolog, oferă consultații, în fiecare miercuri, între orele 16.30 și 19.00", au declarat reprezentanții Spitalului de Obstetrică și Ginecologie "Euromaterna". 
Medicii spun că sistemul endocrin produce hormoni, care sunt semnale chimice trimise în corpul unei persoane prin intermediul sistemului circulator. La rândul lor, hormonii au rolul de a regla multe dintre procesele organismului, precum respirația, echilibrul fluidelor și controlul greutății. Ca urmare, disfuncțiile pot apărea la nivelul oricărei glande ce face parte din sistemul endocrin, respectiv glanda pituitară, glanda pineală, hipotalamus, hipofiza, glandele suprarenale, tiroida și paratiroidele, pancreasul și ovarele. 


Așa că, dragi femei, atunci când vă confruntați cu vreo problemă, apelați imediat la medic, pentru a o diagnostica și trata. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7276 secunde