Sfatul medicului stomatolog: duceți copiii din timp la control!

156
Sfatul medicului stomatolog: duceți copiii din timp la control! - 646x404-1563102204.jpg

Articole recomandate

Îngrijirea cavității bucale trebuie făcută cu mare atenție, încă din primele luni de viață, recomandă specialiștii în igienă orală. 


Pentru că este foarte mic și nu poate fi spălat pe dințișori, bebelușul va fi șters, ușor, în guriță cu un tifon steril. Apoi, la vârsta de șase luni sau din momentul apariției primilor dințișori, este recomandat să se facă o igienizare cu un degetar de silicon, pentru a putea peria dinții de lapte, eventual punând un bob de mazăre de pastă fără fluor. 


"Astfel, se asigură o îndepărtare a resturilor alimentare de pe dințișori, cu degetarul, și înlăturarea eventualelor resturi alimentare rămase pe obraz, partea internă, limba și în jurul oaselor maxilare și mandibulare. Realizarea după fiecare masă a igienei cavității orale, în primul an de viață, este primul pas în prevenirea cariilor dentare, halenei și chiar a acelor pete negre inestetice de pe dinți, denumite pigmentis negris. În plus, odată cu apariția măseluțelor de lapte, putem trece la o periuță normală, adecvată vârstei cu care curățăm toate fețele dinților de lapte, respectând tehnica de periaj. În funcție de înțelegerea și capacitatea fiecărui copil, din momentul în care știe să scuipe, se recomandă folosirea pastelor de dinți cu fluor și chiar introducerea periuței electrice, dar după vârsta de trei ani, cu care este indicat să se perieze dinții de lapte timp de două minute, cel puțin de două ori pe zi, dimineața și seara, dar mai ales seara, înainte de culcare", a explicat dr. Valentina Munteanu, medic dentist. 


Specialistul a subliniat ca cel mic să își formeze deprinderile în ceea ce privește menținerea igienei orale, încă de la o vârstă fragedă, cum ar fi un an, un an și jumătate. 


Cum previi teama de dentist 


Desigur, un aspect important îl are educația de acasă, care se va completa cu ajutorul calificat al unui medic dentist. Ca urmare, prima vizită la medic este bine să fie făcută atunci când copilul nu are nicio problemă dentară, ci să vină doar să se familiarizeze cu un cabinet stomatologic și o parte din instrumente. Astfel, a adăugat dr. Munteanu. se previne teama de dentist. Ea spune că nu există o vârstă optimă, aceasta fiind lăsată la aprecierea părinților, dar, orientativ, la vârsta de trei ani este indicat ca micuțul să fi intrat măcar o dată în contact cu un medic dentist. 


"Deși uneori teoria este greu de urmat, vizitele la șase luni reprezintă o necesitate în zilele noastre, mai ales când alimentația este tot mai rafinată, iar tentațiile dulci sunt accesibile tuturor. În acest fel, există riscul apariției cariilor dentare. Desigur, trebuie să existe o continuitate în frecvența periajului, folosirea unei paste și periuțe adecvate vârstei, utilizând o tehnică de periaj adaptată capacității copilașului de a folosi periuța. Oricum, orice deprindere însușită de timpuriu în viața noului membru al familiei va asigura o sănătate oro-dentară personală pe termen lung", este de părere dr. Valentina Munteanu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.858 secunde