SENTINȚĂ ȘOC. PUDRA DE BEBELUȘI DE LA JOHNSON ESTE CANCERIGENĂ. Compania, obligată la despăgubiri de sute de milioane dolari

3754
SENTINȚĂ ȘOC. PUDRA DE BEBELUȘI DE LA JOHNSON ESTE CANCERIGENĂ. Compania, obligată la despăgubiri de sute de milioane dolari - 1-1494254149.jpg

Articole recomandate

O femeie a primit în instanță despăgubiri de 110,5 milioane dolari de la compania Johnson&Johnson. Aceasta a acuzat că s-a îmbolnăvit de cancer ovarian după ce a folosit, timp de 40 de ani, pudra de bebeluși de la Johnson&Johnson, informează dailymail.com.

Louise Slemp, o femeie în vârstă de 62 de ani din statul American Virginia, a fost diagnosticată în 2012 cu cancer ovarian, aceasta acuzând că s-a îmbolnăvit din cauza produselor Johnson&Johnson, mai exact pudra pentru copii, pe care a folosit-o constant în ultimii 40 de ani. Cancerul s-a extins între timp și la ficat, starea femeiii fiind foarte gravă.

Jurații au înclinat balanța în favoarea reclamantei, oferindu-I despăgubiri de 110,5 milioane de dolari. Acest verdict vine după alte trei procese pierdute de compania Johnson&Johnson, daunele totale stabilite de instanțele americane fiind de 197 milioane dolari.

Johnson&Johnson a anunțat, prin avocații săi, că va face apel la ultima sentință. "Suntem pregătiți să ne luptăm în instanță până la capăt pentru a dovedi siguranța pudrei pentru bebeluși Johnson", au spus avocații.

Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a confirmat că pudrade talc folosită în zonele genitale poate fi cancerigenă. Avocații acuzării au spus că cercetătorii au început să facă legătura între pudra de talc și cancerele ovariene încă din anii 1970. Ei au citat un studiu care arată că femeile care folosesc cu reguleritate pudra de talc în zona organelor genitale au un procent cu 40% mai ridicat de a dezvolta cancer ovarian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5296 secunde