Se lasă cu noi proteste în Sănătate / "Creșterea salarială este, de fapt, o înșelătorie!"

152
Se lasă cu noi proteste în Sănătate /

Articole de la același autor

Reprezentanții Federației "Solidaritatea Sanitară" sunt din nou nemulțumiți cu privire la salarizarea din Sănătate. Aceștia afirmă că mărirea de salariu ce le-a fost promisă cadrelor medicale, de la 1 ianuarie 2018, este o înșelătorie din partea autorităților.

"Constatând că mutarea contribuțiilor angajatorului în salariul de bază este o înșelătorie la adresa salariaților din sectorul bugetar, Guvernul intenționând să-i păcălească cu o falsă creștere salarială, noi anunțăm opoziția față de această măsură, invitând salariații din Sănătate să i se alăture la acțiunile de protest pe această temă. Denunțăm astfel public intenția ascunsă a Guvernului de «a fura» creșterea salariilor cu 25% (anunțată pentru 1 ianuarie 2018). Guvernul intenționează să o anuleze prin intermediul proiectului de act normativ ce vizează transferul contribuțiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului. A prezenta ca o creștere salarială mutare contribuțiilor angajatorului în salariul brut, adică a crește salariul brut fără a crește salariul net, în condițiile în care anunți această măsură ca fiind o creștere salarială, este o înșelătorie", au explicat reprezentanții Federației "Solidaritatea Sanitară".

Aceștia mai precizează că, în această perioadă, se negociază Contractul colectiv de muncă, la nivel de sectorul bugetar în Sănătate, acțiune care oferă posibilitatea unei greve legale.

"Reamintim guvernanților că există deja mai multe nemulțumiri legate de drepturile pe care salariații riscă să le piardă, un număr semnificativ de angajați exprimându-și deja disponibilitatea de a ne sprijini prin intermediul unor forme de protest. Din toate aceste nemulțumiri ar putea lua naștere un protest ce ar putea bloca întregul sistem public de sănătate", adaugă reprezentanții federației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6974 secunde