REZIDENȚIATUL ar putea fi amânat din nou. "Fără un ministru al Educației, data de 8 decembrie nu va putea fi respectată"

199
REZIDENȚIATUL ar putea fi amânat din nou.

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu exclude o nouă amânare a examenului de Rezidențiat 2019. Pintea a explicat că fără numirea unui ministru al Educației este posibil ca examenul de REZIDENȚIAT 2019 să nu aibă loc nici în data de 8 decembrie.


"Este greu să spun dacă va avea loc pe 8 decembrie. Propunerea noastră pentru 8 decembrie rămâne valabilă. Vom vedea ce se întâmplă pe scena politică. Dacă nu vom avea un ministru al Educației, data de 8 decembrie nu va putea fi respectată. Un secretar de stat al Educației poate semna doar dacă ar fi împuternicit, ori cel care l-ar putea împuternici, adică ministrul, nu există. Legislația este foarte clară", a declarat Sorina Pintea, într-o conferință de presă la Iași.

"Am pus data limită 8 decembrie pentru desfășurarea concursului, astfel încât cel târziu pe 14 ianuarie să poată fi angajați și să beneficieze de salariu", a mai spus Sorina Pintea, explicând că rezidențiatul trebuie organizat în trimestrul patru al fiecărui an, altfel se încalcă legea.

"O soluție ar fi adoptarea unei legi în Parlament, dar asta înseamnă vot în Senat, Camera Deputaților, comisii, apoi plen. Ar trebui să se facă de urgență. În Parlament cred că este deja târziu. Dar nu este târziu ca un președinte să ia o decizie și să numească ministru la Educație", a spus Sorina Pintea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3186 secunde