Renunțați la alcool și scăpați de bolile de inimă!

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 09 August 2019 156
Dacă credeați că alcoolul vă poate distruge sănătate doar dacă îl consumați în cantități mari, vă înșelați. Ultimele cercetări arată că și cantitățile moderate de băutură dăunează organismului.


Studiile au arătat că, dacă nu consumă alcool, oamenii sunt feriți de bolile de inimă, au o tensiune arterială mai mică și un indice de masă corporală scăzut.


Specialiștii au analizat prin intermediul studiilor efectuate informațiile privitoare la consumul de alcool în cazul unui număr de 260.000 de persoane. Ei au constatat că anumiți oameni au o genă care provoacă un consum mai mic de alcool și aduce corpului lor beneficiul unei sănătăți mai bune. 


În cazul în care ei consumă cu 17% mai puțin alcool pe săptămână, riscul de boli cardiace scade în medie cu 10%. Expunerea corpului la alcool are un impact negativ asupra sănătății inimii. Dacă în trecut se credea că doar excesul de alcool ne poate face rău, iată că acest lucru nu este adevărat și că ar trebui să avem mai multă grijă în ceea ce privește consumul de alcool, dacă ne pasă de sănătatea organismului nostru. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei