Raed Arafat: "Fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică"

175
Raed Arafat:

Articole de la același autor

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat, consideră că, deși în ultimii ani s-a câștigat teren față de ofensiva fabricanților și a comercianților de tutun, revine acum ofensiva mediatică a acestora prin "reclame agresive pentru fumatul fără fum" folosind sisteme de încălzire a țigărilor care conțin tutun.


"Studiile despre efectele acestui mod de fumat încă sunt la începutul lor, iar comercianții de tutun pretind că acest mod ar fi mai 'sănătos' decât fumatul clasic. Chiar dacă ar fi așa, revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub noua formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici. Promovarea atinge și copiii și tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică și este pericol pentru orice persoană care îl practică precum și pentru persoanele din jurul ei. Cu alte cuvinte, asistăm neputincioși la revenire la o ofensivă similară cu cea din anii 90, înaintea interzicerii promovării tutunului, când promovarea avea ca țintă tinerii și copiii care reprezentau viitoarea clientelă a comercianților de tutun", potrivit unei postări pe pagina de Facebook a lui Arafat.


El consideră că, dacă nu se va acționa urgent pentru stoparea promovării în public a "noilor aparate ale morții și al acestui mod de fumat", se poate ajunge la situația în care numărul fumătorilor să crească prin recrutarea generațiilor tinere care să înceapă să utilizeze direct acest nou mod crezând că este mai puțin nociv pentru sănătatea lor.


"Sunt convins că la nivelul UE se discută deja măsurile care trebuie luate pentru stoparea acestei ofensive însă nu știu dacă noi trebuie să așteptăm până se ia o decizie acolo. Primul pas la acest moment este interdicția totală de promovare în public a acestor produse și cu cât întârziem cu atât impactul asupra generațiilor tinere va fi mai grav. Modul de prezentare al acestor produse este unul înșelător și manipulator. În final se promovează fumatul care este prezentat în mod tendențios ca fiind mai puțin dăunător sănătății dacă acesta se face utilizând noile tehnologii promovate lipsind studiile și dovezile pertinente și independente care să susțină aceste informații false", mai arată Arafat.




Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4574 secunde