Răceala și gripa nu se tratează cu antibiotice!

237
Răceala și gripa nu se tratează cu antibiotice! - racealasigripanusetrateaza-1392047798.jpg

Articole de la același autor

Deși toată lumea dă fuga la farmacie și cumpără antibiotice la fiecare episod de febră sau guturai, medicii spun că utilizarea iresponsabilă a antibioticelor este o greșeală și că ea poate crea grave probleme de sănătate. Mai mult, ei spun că, în cazurile în care ele sunt cu adevărat necesare, organismul nu va mai răspunde la tratament. 
"În ultimii ani, s-a observat o creștere a numărului infecțiilor produse de bacterii foarte rezistente la antibiotice, astfel că «tradiția» pacienților de a folosi aceste medicamente la cel mai mic semn de boală, fără niciun fel de recomandare, este un semn de iresponsabilitate și, în același timp, un semnal de alarmă pentru noi, ca medici. Trebuie înțeles faptul că antibioticele sunt folosite în tratarea infecțiilor bacteriene, nu a celor virale, drept urmare acestea trebuie luate exclusiv după prescripția unui medic care poate constata în urma investigațiilor despre ce afecțiune este vorba. Cu alte cuvinte, antibioticele nu au efect favorabil în infecțiile virale care provoacă răceală sau gripă. 
O altă problemă cu care ne confruntăm din ce în ce mai des este aceea că, după ce primesc o schemă de tratament cu antibiotice, pacienții nu o respectă. Un tratament cu antibiotice nu va avea niciodată efectul așteptat dacă aceștia nu și-l administrează cum trebuie. În plus, trebuie reținut că pe piața farmaceutică nu există întâmplător o gamă atât de variată de antibiotice, ci pentru că fiecare este prescris pe baza identificării de către medic a bacteriilor care au generat boala", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de gripă și răceală
Luni, 20 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Cu ce înlocuim antibioticele
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se protejează câinii de răceală
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Scapă de răceală pe cale naturală
Pagina a fost generata in 1.3104 secunde