Prunele, fructele care te ajută să-ți menții mintea sănătoasă

189
Prunele, fructele care te ajută să-ți menții mintea sănătoasă - prunele-1565768196.jpg

Articole de la același autor

Dacă ești în căutarea unor fructe de sezon cu multiple beneficii, prunele sunt exact ce ai nevoie. Pe lângă faptul că sunt niște fructe foarte gustoase, ele te ajută să îți menții atât corpul, cât și mintea sănătoase.


Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu și fibre, specifică medlife.ro. Atât pruna proaspătă, cât și cea uscată conține doi fitonutrienți unici care au calități antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane. De asemenea, fenolii, alți compuși benefici din prune, protejează stratul natural de grăsimi care compun neuronii creierului uman.


Un alt avantaj al consumului de prune îl reprezintă faptul că sporesc, prin vitamina C, capacitatea de absorbție a fierului. Prunele au mari proprietăți energizante, în special datorită conținutului natural de zaharuri. În plus, prunele mai sunt lăudate pentru că pot alunga oboseala sau senzația de stres, dar și pentru că sunt un aliat de încredere al majorității funcțiilor intestinale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 09 August 2019
Stire din Sănătate : Slăbiți cu ceai de leuștean!
Pagina a fost generata in 0.7066 secunde