Program prelungit la CJAS Constanța, pentru ridicarea cardurilor de sănătate

181
Program prelungit la CJAS Constanța, pentru ridicarea cardurilor de sănătate - carddesanatatemedicdefamilie36-1441124149.jpg

Articole de la același autor

Pentru că mai sunt încă sute de constănțeni care nu și-au ridicat cardul de sănătate, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și-a prelungit programul de lucru cu publicul. Astfel, ghișeele unde se distribuie cardurile sunt deschise, în fiecare zi, între orele 8 și 20.

"Pentru că estimăm că, în perioada următoare, va fi un număr mai mare de asigurați care vor solicita cardurile de sănătate, am cerut extinderea programului de lucru cu asigurații. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în prima săptămână, după care vom decide unde și dacă este necesară menținerea acestui program prelungit. Astfel, începând cu data de 1 septembrie, casele de asigurări care dețin peste 5.000 de carduri de sănătate, respectiv Arad, Bihor, Bistrița, Brașov, Buzău, Caraș, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș și municipiul București, vor avea un program de lucru prelungit cu asigurații, de luni până vineri", a anunțat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.

Începând cu data de 1 septembrie 2015, cardul național de sănătate devine unicul instrument de decontare și validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate pentru asigurații cu vârsta de peste 18 ani care au card emis.

Asigurații care nu au intrat încă în posesia cardului pot să verifice dacă li s-a emis acest document prin accesarea serviciului pus la dispoziție de CNAS la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html sau se pot adresa caselor de asigurări de sănătate în evidența cărora se află pentru verificare și, după caz, pentru eliberarea cardului de sănătate.

Asigurații cărora până la această dată nu li s-a emis cardul de sănătate pot be-neficia de servicii medicale fără prezentarea acestuia și fără a fi necesară adeverința de asigurat eliberată de casa de asigurări. Furnizorul de servicii medicale va verifica în aplicația de pe site-ul CNAS calitatea de asigurat și dacă pacientul are sau nu card emis.

Doar în condițiile în care o persoană asigurată figurează în sistem, din diverse motive, ca fiind neasigurată, este necesară prezentarea la furnizor a adeverinței de asigurat eliberată de casa de asigurări la care este înscris. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5146 secunde