Program gratuit de recoltare de celule stem pentru copiii care suferă de boli grave

218
Program gratuit de recoltare de celule stem pentru copiii care suferă de boli grave - programgratuitderecoltare-1402591555.jpg

Articole de la același autor

Utilizate pentru salvarea copiilor născuți prematur, a celor care au probleme neuro-logice, malformații congenitale sau boli hepatice grave, celulele stem reprezintă o procedură medicală inovatoare, cu beneficii extraordinare pentru sănătate. În acest scop, Societatea Română de Neurologie Pediatrică susține un program de prelevare gratuită a celulelor stem de la viitoarele mămici care se încadrează într-una dintre situațiile de risc menționate.
 
"Transplant fraternal" este primul program din România oferit de către o bancă de celule stem care vine în întâmpinarea familiilor în care există un copil bolnav, care necesită un transplant de celule stem. Proiectul de transplant fraternal a fost inițiat, în premieră în România, în 2010, de Cord Blood Center Medical și se adresează viitoarelor mame care au un copil diagnosticat cu una dintre cele 80 de boli tratabile prin transplant de celule stem și care urmează să aducă pe lume încă un copil. În aceste cazuri, Cord Blood Center asigură gratuit testele de compatibilitate și sângele placentar. 


Recoltarea de celule stem este o procedură extrem de simplă, care se efectuează o singură dată, la nașterea copilului. Procedura durează între 30 de secunde și maxim trei minute, fără să implice durere sau riscuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Mai 2014
Stire din Sănătate : Record la transplanturile renale
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Sănătate : Ziua națională a transplantului
Marţi, 05 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : CONDAMNAȚI LA SUFERINȚĂ!
Joi, 31 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Transplanturi record de cornee
Pagina a fost generata in 0.4603 secunde