Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: Costurile pentru serul antirabic sunt uriașe

135
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: Costurile pentru serul antirabic sunt uriașe - streinucercel-1552824705.jpg

Articole recomandate

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș", prof. dr. Adrian Streinu Cercel, a afirmat sâmbătă că, în prezent, costurile pentru serul antirabic sunt uriașe.

"De exemplu, nu se mai fabrică nicăieri ser antidifteric. Serul antitetanos pune și el mari probleme, în momentul de față nu se mai face, se importă. Costurile pentru serul antirabic sunt în prezent uriașe", a spus prof. dr. Sterinu Cercel, în cadrul celei de a VII-a ediții a Conferinței naționale RoVaccin.

El a menționat că și rabia este mortală. "Cine face rabie nu scapă. Nici aici, nici în Marea Britanie, nici în Germania, nicăieri. Și când vorbim despre boli care sunt prevenibile prin vaccinare este o eroare să nu facem acest lucru. Cu o seringă, cu un tampon de alcool și un plasture mic am rezolvat o problemă care poate fi limitatoare de viață", a subliniat medicul.

Managerul Institutului "Matei Balș" a arătat, în context, că prețul tratamentului bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare este mare.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a vorbit și despre HPV.

"Să îi mulțumim Celui de Sus că a venit acum un vaccin cu nouă valențe și că scade rata de producere a cancerului de col uterin cu peste 98%", a afirmat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7691 secunde