Pro sau contra medicamente biologice

418
Pro sau contra medicamente biologice - medicamente4-1492598959.jpg

Articole de la același autor

Nouă societăți științifice medicale de prestigiu din România au semnat recent un important document de poziție privind îndeplinirea condițiilor de siguranță necesare cu privire la accesul pacienților români la tratamentele cu medicamente biologice. 


Acest demers subliniază cele mai importante reguli specifice în tratamentul cu medicamente biologice, respectiv rolul central al medicului ca decident unic al tratamentului, precum și informarea fiecărui pacient cu privire la acest tip de tratament.




Documentul respectiv a rezultat în urma unei dezbateri la finalul anului 2016, organizate sub egida Universității de Medicină și Farmacie din București, întâlnire care a reunit specialiști de renume din numeroase arii terapeutice precum oncologia, hematologia, reumatologia, dermatologia, farmacologia, pneumologia și gastroenterologia.


"Tema utilizării în condiții de siguranță pentru pacienți a tratamentelor biologice a fost foarte prezentă în ultimii ani în discuțiile profesioniștilor din domeniile farmaceutic și medical. Prezența medicamentelor biologice în România este în creștere și utilizarea lor în practica medicală a condus la beneficii majore pentru pacienți. Prin urmare, comunitatea științifică a dezbătut intens aspecte legate de specificitățile acestei clase de produse și a realizat acest Document de Poziție pe tema medicamentelor biologice, prin care dorim să informăm specialiștii în domeniu dar și publicul larg asupra unor aspecte, credem noi, importante pentru utilizarea acestora" a precizat Dumitru Lupuliasa, președintele Societății Române de Științe Farmaceutice și al Colegiului Farmaciștilor din România.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5725 secunde