Prepară sirop de ridiche neagră și scăpă eficient de tuse

140
Prepară sirop de ridiche neagră și scăpă eficient de tuse - preparasirop-1575799372.jpg

Articole recomandate

În sezonul rece ne putem bucura de multe legume care să ne ofere vitaminele și mineralele necesare, dar mai ales, pe care le putem folosi ca remedii naturiste în tratarea răcelii sau a altor afecțiuni cu care ne confruntăm odată cu apariția temperaturilor scăzute. Populare în acest sezon sunt ridichile, care vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate, fiind bogate în antioxidanți care țin organismul departe de inflamații.


Nutriționiștii susțin că ridichea neagră poate ajuta la curățarea mucusului, a infecțiilor tactului sistemului respirator fără să-ți afecteze sănătatea. În urma consumului de ridiche neagră poți ține la distanță răcelile comune și bronșita. De cele mai multe ori, siropul de ridiche neagră se prepară în amestec cu mierea, iar această compoziție este ideală în tratarea tusei, răcelii și bronșitei cronice. Ridichea neagră conține cantități mari de calciu, potasiu, fier și uleiuri esențiale care determină efectul antibacterian. Lizozimul, de exemplu, distruge pereții anumitor microorganisme, elimină inflamațiile și produce excreția. Vitaminele C și B6 ajută la eliminarea tusei și ameliorează simptomele răcelii. În tratamentul pentru tuse, mierea joacă un rol extrem de important, iar asta datorită efectelor sale antibacteriene și antiinflamatorii.


Sucul obținut din ridichea neagră este un remediu ideal realizat acasă, care te scapă de tuse, în special după o gripă sau răceală severă. Se folosește de zeci, poate chiar sute de ani ca remediu natural și multe persoane preferă să folosească acest tratament natural în locul produselor farmaceutice.


Ai nevoie de: O ridiche neagră de dimensiune medie și miere.


Mod de preparare: spală ridichea și fă-i o gaură în centru în care să adaugi 1-2 lingurițe de miere. Asigură-te însă că faci loc și siropului care se va forma. Lasă compoziția la temperatura camerei până se formează un strat gros de sirop. Toarnă siropul într-un borcan ermetic și lasă-l la frigider. Bea 1-3 lingurițe în fiecare dimineață pe stomacul gol, timp de o săptămână. O altă variantă ar fi cea a siropului de ridiche neagră cu zahăr, rețetă în care pașii sunt aceiași ca în rețeta cu miere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6499 secunde