Pregătește-ți copilul pentru toamnă îmbunătățindu-i imunitatea

143
Pregătește-ți copilul pentru toamnă îmbunătățindu-i imunitatea - pregateste-1568967340.jpg

Articole de la același autor

Începutul unui nou an școlar înseamnă o nouă perioadă de probleme pentru micuții elevi. Soarele, căldura, ionii negativi de la mare sau de la munte, faptul că sunt mult mai izolați de alți copii, toate acestea fac ca, pe perioada vacanței, starea de sănătate a copiilor să fie mult mai bună. 


Odată cu începerea școlilor, faptul că aceștia se adună laolaltă în săli de clasă în general prost aerisite și igienizate, împreună cu schimbarea temperaturii mediului înconjurător, face ca afecțiunile, în special cele respiratorii, să explodeze efectiv. Ce putem face, ca părinți, în astfel de situații? 


În primul rând, trebuie să nu solicităm suplimentar organismul și să-l lăsăm să facă cum știe el mai bine. Îmbrăcămintea trebuie să fie lejeră. O îmbrăcăminte prea călduroasă duce la activarea mecanismelor prin care corpul își scade temperatura și, la cea mai mică expunere, copilul răcește, menționează csid.ro. 


Copiii trebuie să fie cât mai liberi, să facă multă mișcare în aer liber, să mănânce sănătos, în special fructe și legume crude. Sistemul imunitar se întărește prin contactul cu diverse microorganisme. Așa cum creierul învață matematică cu ajutorul problemelor, lucrând, memorând diversele tipuri de situații și aplicând formula corectă, tot așa sistemul imunitar ia permanent contact cu microorganismele din mediu, învață cum să le anihileze și, când e cazul, acționează prompt și eficace. Un copil ținut "sub clopotul de sticlă" va fi mult mai sensibil în fața bolii decât unul care ia contact frecvent cu germenii din mediul înconjurător. 


Odihna este un alt factor de care trebuie ținut seama. S-a dovedit că lipsa de somn și stresul activează simultan sistemele nervos, endocrin și imunitar, ducând la o scădere a rezistenței organismului în fața bolilor. Ca dovadă, de multe ori, când în timpul unei viroze este aplicat un tratament eficace, bolnavul cade într-un somn adânc și se trezește mult ameliorat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4459 secunde