Pielea uscată în sezonul rece. Cum să ne ferim de efectele frigului

151
Pielea uscată în sezonul rece. Cum să ne ferim de efectele frigului - pieleauscata-1575620343.jpg

Articole de la același autor

Sezonul rece nu este deloc prietenos cu pielea noastră, mâncărimea sau pruritul reprezentând o problemă des întâlnită odată cu apariția temperaturilor scăzute, fiind cauzate cel mai adesea de uscarea în exces a pielii. Din fericire, însă, există modalități de a menține pielea sănătoasă și hidratată nu doar în sezonul rece, ci pe întreg parcursul anului, conform csid.ro. 


Senzația de mâncărime a pielii pe timp de iarnă poate apărea oricărei persoane, însă cele cu istoric de eczemă, rozacee, dermatită, alergii, astm sau piele sensibilă sunt mai predispuse spre a dezvolta această problemă. 


Xeroza sau uscarea pielii este o afecțiune dermatologică foarte frecventă, caracterizată printr-o lipsă a cantității corespunzătoare de apă în cel mai superficial strat al pielii, epidermul. Factori specifici iernii, cum ar fi aerul rece, umiditatea scăzută și vântul, trecerea de la cald la frig și invers favorizează uscarea pielii și pierderea uleiurile naturale care îi mențin hidratarea. Zone precum brațele, mâinile și picioarele tind să fie mai afectate de această problemă, fiind totodată și cele mai expuse factorilor externi. 


Măsurile simple de prevenire și tratament sunt foarte eficiente în tratamentul pielii uscate, afectată de prurit. Un prim pas este evitarea produselor cosmetice și de îngrijire agresive cu pielea - deodorante, săpunuri antibacteriene, creme cu parfum și înlocuirea lor cu produse de curățare ușoare, fără parfum. Apoi este necesară blocarea umidității în piele prin aplicarea unui produs hidratant de mai multe ori pe zi, în special după baie și spălare pe mâini. Uleiurile naturale, cum ar fi uleiul de măsline și uleiul de cocos sau gelul de aloe vera conțin atât elemente antibacteriene, cât și hidratante, și pot calma pielea uscată, crăpată, caracteristică erupțiilor din sezonul rece. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7235 secunde