Percheziții de amploare, la persoane bănuite că falsificau bani

143
Percheziții de amploare, la persoane bănuite că falsificau bani - traficantidearmearestatidiicot14-1542187305.jpg

Articole recomandate

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timișoara, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județului Timiș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație de valori falsificate străine și înșelăciune.


"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2018, pe raza județului Timiș, s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat format din cinci suspecți, specializat în plasarea pe piață a mai multor bancnote contrafăcute din cupiura de 50 euro. Calitatea bancnotelor era de un nivel de contrafacere ridicat, putând fi încasate ușor de persoane nefamiliarizate cu acest tip de valută", arată un comunicat al DIICOT transmis, miercuri, AGERPRES.


Potrivit sursei citate, grupul acționa pe raza localităților Lugoj, Nădrag și a localitățile limitrofe acestora, fiind structurat pe paliere de execuție, din cercetările efectuate în cauză rezultând faptul că bancnotele contrafăcute se aflau în posesia liderului grupării și proveneau de la o sursă externă, respectiv de pe teritoriul Germaniei.


Aceeași sursă precizează că suspectul a racolat mai multe persoane apropiate și de încredere, apelând, în special, la membrii familiei pentru plasarea bancnotelor pe piață. Aceștia din urmă procedau în mod premeditat, inițiind relații comerciale de mică amploare, care le permiteau plata cash cu bancnotele în litigiu, în diferite modalități. Astfel, ei foloseau banii falși la cumpărături efectuate în anumite magazine mici, de cartier, unde suspecții invocau faptul că nu au decât euro și apelau la bunăvoința vânzătorilor pentru a le accepta plata în valută, fiind de acord cu un schimb valutar avantajos; solicitau schimburi valutare diferitor persoane fizice, atrase de cursul mic leu/euro propus de către suspecți sau făceau plăți către taximetriști sau diferiți curieri.


Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4437 secunde