O femeie, care urma să nască, a fost refuzată de 5 spitale pe motiv că are 160 de kilograme

600
O femeie, care urma să nască, a fost refuzată de 5 spitale pe motiv că are 160 de kilograme - spital1-1537279378.jpg

Articole recomandate

O femeie în vârstă de 28 de ani din Bârlad, care urma să nască, a fost refuzată de 5 spitale, motivul invocat de reprezentanții unităților medicale fiind acela că tânăra are 160 de kilograme, iar mesele de operație nu ar fi susținut-o, relatează hotnews.ro. Femeia a fost transportată, în cele din urmă, cu o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Vaslui, la Spitalul Pantelimon din București, unde a născut prin cezariană.


Femeia a fost însoțită în ambulanță de un medic, iar ambulanța a oprit și la Spitalul din Buzău, pentru ca pacienta să primească tratament, deoarece ea putea oricând să intre în travaliu.


Ajunsă la Spitalul Pantelimon, femeia a născut, prin cezariană, un copil care cântărește 3,9 kilograme. Atât ea, cât și bebelușul, sunt în stare bună, potrivit cadrelor medicale.


Tânăra a ajuns la Spitalul din Bârlad în timpul nopții, pentru că trebuia să nască, însă medicii și-au declinat competența, dată fiind complexitatea cazului, către Maternitatea "Elena Doamna" din Iași. Și aici, însă, cazul a fost refuzat.


"Pacienta are peste 160 kg, la o înălțime de 1,50 m. Medicul de gardă a prezentat cazul colegilor de la Maternitatea 'Elena Doamna' Iași, acolo unde erau transferate, de regulă, cazurile de risc, ce ne depășesc competențele. Transferul a fost refuzat, invocându-se faptul că maternitatea nu are o masă care să susțină greutatea unei paciente obeze. Acest lucru este unul fals. Mesele de acest gen pot susține o persoană de până la 250 kg", a declarat marți Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului din Bârlad. 


Acesta a adăugat că medicul de la Bârlad ar fi încercat transferul și la Spitalul Județean Vaslui, și la Maternitatea 'Cuza Vodă', din Iași, precum și la spitalul din Galați, iar, în cele din urmă, femeia a ajuns la București, la Spitalul Pantelimon, după câteva ore.


"Din ce știu, medicul a cerut transportul la București cu ajutorul unui elicopter SMURD, dar, de asemenea, ar fi fost refuzat. Aici nu cunosc motivele. Știu, însă, că gravida a ajuns la Spitalul Pantelimon", a mai precizat Adrian Gheorghiu.


Șeful UPU-SMURD Iași, prof.univ.dr. Diana Cimpoșu, a recunoscut faptul că a fost primit un apel pentru elicopterul SMURD, precizând însă că elicopterul era la un alt caz: "Am primit apelul și celor de acolo (de la Bârlad - n.red.) li s-a transmis că elicopterul se afla la un caz de infarct miocardic. Ei nu au insistat, au decis transportul cu o ambulanță de la Vaslui, din ce am înțeles. Când a revenit elicopterul era deja seară" a explicat Diana Cimpoeșu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6617 secunde