Numărul bolnavelor de cancer crește! Ce spun medicii

195
Numărul bolnavelor de cancer crește! Ce spun medicii - cancersan-1503320970.jpg

Articole de la același autor

Riscul apariției cancerului la sân crește odată cu vârsta spun statisticile, însă femeile din China sunt diagnosticate la vârste mai mici în comparație cu femeile din occident, potrivit Asociației Anti-Cancer din China, informează duminică Xinhua. Media de vârstă a femeilor chineze diagnosticate cu cancer la sân este între 45 și 55 de ani, cu 10 sau chiar 20 de ani mai puțin decât în cazul femeilor din societățile occidentale, potrivit lui Zhang Jin, vicepreședinte al asociației.


Zhang, care este și medic de profesie, spune că peste 10% dintre femeile diagnosticate au vârsta sub 35 de ani.


Cancerul de sân este cea mai răspândită afecțiune tumorală în rândul femeilor. Potrivit statisticilor, aproximativ 279.000 de noi cazuri de cancer sunt diagnosticate în China în fiecare an, în creștere cu două procente față de anul precedent.


Diagnosticate în faze incipiente, 95% dintre cancerele de sân sunt vindecabile. Situația este mai problematică în zonele rurale și cele izolate, unde pacienții își fac testele prea târziu.


"Autoexaminarea este importantă, dar nu poate substitui controalele de specialitate", spune Zhang. "Tehnologia medicală avansată crește nu doar șansele de supraviețuire, dar și calitatea viitoare a vieții pacienților".


sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0898 secunde