Noi reglementări pentru accesul bolnavilor la medicamente

216
Noi reglementări pentru accesul bolnavilor la medicamente - medicamenteelimnare646-1535103359.jpg

Articole de la același autor

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat, săptămâna aceasta, o Ordonanță de Guvern pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008 care are ca principal scop asigurarea accesului pacienților la tratament medicamentos și la servicii farmaceutice de calitate, care alături de serviciile medicale sunt de o importanța vitală pentru pacienți.


Actul normativ prevede o serie de măsuri pentru protecția pacientului, precum sancțiuni care se aplică unităților farmaceutice în cazul eliberării de medicamente fără preț de producător aprobat de Ministerul Sănătății, sau, în cazul practicării unor prețuri cu amănuntul mai mari decât cele aprobate de Ministerul Sănătății, conform prevederilor legale. De asemenea, sunt prevăzute sancțiuni pentru unitățile farmaceutice care nu dețin autorizație de funcționare emisă de Ministerul Sănătății în conformitate cu prevederile legale pentru vânzarea și eliberarea on line a medicamentelor care se eliberează fără prescripție medicală.


În termen de 60 de zile de la data publicării prezentului act normativ în Monitorul Oficial al României, Ministerul Sănătății va elabora normele de aplicare a Ordonanței de Guvern.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2808 secunde