Noi metode de vindecare a bolii Parkinson la Spitalul de Urgență Constanța

1954
1
Noi metode de vindecare a bolii Parkinson la Spitalul de Urgență Constanța - p1070039132691581013522943681360-1495712204.jpg

Articole de la același autor

Pacienții constănțeni diagnosticați cu Parkinson au acum șansa la o viață normală. Constanța este unul dintre puținele centre din România unde a fost implementată una dintre cele mai noi metode de tratament în urma căreia simptomatologia bolii se ameliorează considerabil după primele 24 de ore de tratament. Noua procedură presupune renunțarea la medicația orală și administrarea acesteia, sub formă de gel, printr-un tub (PEG), direct în duoden. 


Inițial, pacientul este evaluat clinic iar dacă toate constantele sunt bune, se inițiază intervenția. Pentru a stabili dacă pacientul răspunde favorabil la această metodă de tratament și pentru stabilirea dozei înainte de a începe tratamentul cu un tub permanent, se recomandă un tub nazoduodenal temporar. Montarea și supravegherea tubului permanent presupune existența unei echipe formate de medici neurologi și gastroenterologi. Procedura este minim invazivă, iar perioada de spitalizare nu depășește o săptămână. De noua metodă de tratament pot beneficia gratuit pacienții diagnosticați cu Parkinson care sunt asigurați, indiferent de vârstă. 


Terapia inovatoare este utilizată în doar șase centre din țară, printre care și Constanța. Coordonatorul programului pe regiunea Dobrogea, pentru județele Constanța și Tulcea este medicul neurolog Docu Axelerad Any, iar echipa care se ocupă de pacienții internați în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență este formată din conf. dr. Docu Axelerad Any, conf. univ. dr. Dumitru Eugen - medic primar, secția Gastroenterologie și dr. Luana Alexandrescu, medic primar Gastroenterologie.


Comentează știrea

Balan Mariara
11 octombrie 2017
Parkinson

Buna ziua, Sotul meu este diagnosticat cu Parkinson. Cum si unde se pot face programari pentru tratamentul bolii Parkinson ? Va multumesc, O zi buna! Marioara Balan

Pagina a fost generata in 2.1714 secunde