Noi cazuri de rujeolă la Constanța

160
Noi cazuri de rujeolă la Constanța - rujeola2-1534148288.jpg

Articole de la același autor

Alte 70 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână la nivelul întregii țări, inclusiv în Constanța, susțin reprezentanții Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). 


De la debutul epidemiei în România, cele mai multe cazuri de rujeolă - 4.967 au fost la copii cu vârsta între un an și patru ani, iar 3.078 de cazuri s-au înregistrat la copii cu vârsta sub un an, în timp ce 2.395 de cazuri au fost la copii cu vârsta între cinci și nouă ani. 


Rujeola sau pojarul, cum i se mai spune, nu este doar o simplă boală a copilăriei, ci o infecție virală extrem de contagioasă. Boala apare ca o erupție cutanată și care are simptome asemănătoare cu răceala. Aceasta se transmite pe calea aerului, prin tuse sau strănut. Partea proastă este că virusul rujeolic poate trăi până la două ore pe diferite suprafețe sau în aer și poate infecta 90% din persoanele sensibile. 


Principalele simptome ale rujeolei apar la aproximativ două săptămâni după ce copilul a fost infectat. Rujeola începe să se manifeste prin ochi roșii, secreții nazale, tuse și febră mare, după care apare erupția cutanată. 


Trebuie precizat că rujeola este o boală care se poate transmite și la adult. Virusul rujeolic trăiește în secrețiile nazale și faringiene ale persoanei infectate. Ca urmare, se poate răspândi la alte persoane prin tuse și strănut. Înainte de toate, însă, trebuie să știți că persoana infectată poate răspândi virusul fără să fie conștientă de acest lucru, având în vedere că boala poate fi transmisă cu patru zile înainte de apariția erupțiilor cutanate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 August 2018
Stire din Sănătate : Nu uitați de examenul ginecologic anual!
Pagina a fost generata in 0.884 secunde