Nașterile premature, un fenomen care a luat amploare

99
Nașterile premature, un fenomen care a luat amploare - nasterilepremature-1430927811.jpg

Articole de la același autor

Supraviețuirea la naștere este un drept fundamental al oricărui copil și nu ar trebui să fie condiționată de țara de origine. Din păcate, România este în continuare codașa Europei la acest capitol, motiv pentru care, de 5 ani, Asociația "Salvați Copiii" depune eforturi constante - prin programul de reducere a mortalității infantile - pentru a diminua riscurile la naștere, atât pentru bebeluși, cât și pentru mămici.

Save the Children a lansat al 16-lea raport "Situația mamelor la nivel mondial" (SWOM), din care reiese că România ocupă locul 66 în clasamentul mondial al țărilor cu cele mai bune condiții oferite mamelor. Această poziționare plasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană, la distanță considerabilă față de Ungaria (locul 51) sau Bulgaria (locul 44).

Din acest motiv, Salvați Copiii România continuă campania sa de dotare a mater-nităților, începută în octombrie 2012. Până acum organizația și-a arătat susținerea eforturilor medicilor neonatologi și obstetricieni prin dotarea a 54 de maternități, din 33 de județe, cu echipamente medicale performante, în valoare de 4.800.000 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5137 secunde