Mulți părinți refuză "mascat" vaccinarea copiilor

201
Mulți părinți refuză

Articole recomandate

În cursul lunii septembrie, potrivit datelor raportate de medicii de familie din județ, s-au vaccinat antirujeolic 1.947 copii, iar rata de refuz asumat prin semnătură a ajuns luna trecută la 3%, potrivit reprezentanților DSP Suceava.

Potrivit șefului instituției, rata de refuz asumat prin semnătură a scăzut semnificativ în luna septembrie, comparativ cu luna precedentă, când a fost de 7%. Cu toate acestea, există încă un procent mare de copii care nu s-au prezentat la vaccinare, respectiv 45% din totalul celor catagrafiați, catalogat drept "refuz mascat".

La începutul lunii august, directorul Cătălina Zorescu declara că, în județ, 12% din numărul total al părinților care au copiii înscriși la medicii de familie au semnat că refuză vaccinarea împotriva rujeolei, iar 30% "au refuzat mascat" imunizarea, potrivit unei statistici realizate de DSP Suceava.

Zorescu declara atunci că în iulie s-a raportat vaccinarea a 2.006 copii, cifră apreciată ca mulțumitoare și în "creștere remarcabilă", față de luna precedentă, dar că se înregistrează încă foarte mulți copii restanțieri, motiv pentru care autoritățile sanitare și medicii de familie trebuie să acționeze "mai susținut" pentru creșterea acoperirii vaccinale, mai relatează sursă citată.

În prezent, în depozitele DSP Suceava există stocuri suficiente de vaccin ROR, respectiv peste 5.200 de doze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1372 secunde