Ministrul Sănătății, despre examenul de rezidențiat din acest an

193
Ministrul Sănătății, despre examenul de rezidențiat din acest an - 646x404-1529227305.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat vineri, la Târgu Mureș, că schimbarea rezidențiatului este o parte importantă a mandatului său, dar că acest lucru nu va fi realizat în anul în curs, întrucât schimbarea se va produce doar după o consultare amplă cu toți actorii implicați în această zonă.


"Spuneam astăzi (la festivitatea de absolvire de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș) că nu doresc să vorbesc despre salarii, dar a fost un punct foarte important care a atras mulți absolvenți de liceu către Medicină și a bucurat absolvenții facultăților de medicină, pentru că și rezidentul și medicul sunt mult mai bine plătiți în acest moment. Avem zone deficitare, sperăm că partea cu salariile va rezolva parțial. Mai trebuie să dotăm, dar, categoric, partea cu rezidențiatul, partea schimbării în ceea ce privește rezidențiatul este o parte importantă a mandatului meu. Nu va fi de anul acesta, pentru că va fi făcută după o amplă consultare cu toți actorii implicați în această zonă", a declarat presei Sorina Pintea.
Potrivit Sorinei Pintea, în momentul în care a fost învestită în funcția de ministru al Sănătății, a spus că dorește să schimbe mentalități și că "după aproape cinci luni" își dorește "același lucru".


"Îmi doresc să punem cu adevărat pacientul în centrul atenției noastre, al tuturor. Cred că am făcut câțiva pași în acest sens. Uitați-vă doar la moleculele nou introduse pentru pacienții cu boli rare, pentru pacienții bolnavi de cancer. Sunt foarte multe lucruri de făcut, dar împreună putem să schimbăm lucruri și mentalități", a arătat ministrul.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3705 secunde