Mii de kilograme de carne de pui, contaminată cu listeria, confiscată

479
Mii de kilograme de carne de pui, contaminată cu listeria, confiscată - decetrebuiesaeviticarneadepuicet-1556009311.jpg

Articole recomandate

Autoritățile sanitar-veterinare au dispus confiscarea a peste 9.300 de kilograme de carne de pui preparată aflată în depozitul unei firme din Botoșani, a anunțat, marți, în ședința Colegiului Prefectural, directorul adjunct al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Ovidiu Airimițoaie, citat de Agerpres.


Carnea de pasăre, care era contaminată cu listeria, a fost importată de o firmă din Botoșani, însă nu a ajuns să fie comercializată.

"Nicio cantitate, cât de mică, din acest produs nu a ajuns în consum. În momentul în care a recepționat marfa, pe programul de autocontrol și-a efectuat această analiză tocmai pentru ca pe piață să ajungă un produs salubru, sigur. (...) Pe acest program de autocontrol, acest produs, carnea de pui, s-a constatat că este contaminat cu listeria. Laboratorul sanitar-veterinar Botoșani a emis acest buletin. Proba a plecat spre confirmare la laboratorul de referință, care a confirmat contaminarea cu listeria. Potrivit legislației, un produs contaminat se confiscă", a afirmat Ovidiu Airimițoaie.

El a susținut că firma din Botoșani care a importat carnea nu a fost sancționată, în condițiile în care produsul nu a intrat în consum.

Carnea a fost distrusă, valoarea acesteia fiind de 160.000 de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.467 secunde