Migrena. Cum evităm această afecțiune comună?

157
Migrena. Cum evităm această afecțiune comună? - migrena-1555835585.jpg

Articole de la același autor

Migrena este durerea de cap cu anumite caractere particulare, fiind severă, pulsatilă, repetitivă, adesea cu debut brutal, precedată de fiecare dată de aceleași semne premonitorii. Aceasta este adesea declanșată de aceiași factori, durează intre două ore și patru zile, răspunde greu la antalgice uzuale, este însoțită și de manifestări vegetative precum greață, vărsături, tulburări de vedere, poliurie, specifică Dr. Angelica Nour-Dincă, medic primar medicină internă pentru cdt-babes.ro.


Pentru migrenă nu există analize de sânge diagnostice, iar explorările imagistice precum tomografiile computerizate, rezonanța magnetică nucleară se face doar pentru diagnostic diferențial cu alte cauze de cefalee precum cele tumorale, accidente vasculare.


Dacă dorim să prevenim o migrenă trebuie să fie identificați factorii declanșatori și evitat consumul anumitor alimente, în special ciocolata, vinul roșu, brânzeturile. Este bine să ocolim factorii de stres, cu precădere depresia, furia, șocurile emoționale, surmenajul, precum și factorii senzoriali, lumina puternică, mirosurile puternice, zgomotul excesiv. Factorii care predispun la apariția migrenelor sunt și modificările hormonale din perioada menstruală, tratamentele hormonale inclusiv contraceptivele, anumite medicamente precum litiul, nitroglicerina, unele antiinflamatoare și antihipertensive.


Există și medicamente cu efect de prevenire a unei migrene sau rărire a crizelor migrenoase, dintre acestea fac parte betablocantele, calciul, antidepresivele si antagoniștii de serotonină, acestea administrându-se doar la indicația medicului specialist, sub stricta supraveghere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5324 secunde